Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO| Continuă controversele în jurul statuii lui Bethlen Gabor din Alba Iulia: Un cetățean i-a cerut generalului Chelaru să facă demersuri pentru mutarea acesteia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Continuă controversele în jurul statuii lui Bethlen Gabor din Alba Iulia: Un cetățean i-a cerut generalului Chelaru să facă demersuri pentru mutarea acesteia

Sâmbătă, 4 iunie 2022, a avut loc sfințirea Crucii ce a fost amplasată pe Dealul Furcilor, în memoria eroilor Horea, Cloșca și Crișan.

Unul din cetățenii prezenți la ceremonie i-a cerut generalului în retragere Mircia Chelaru să facă demersuri pentru mutarea statuii lui Bethlen Gabor din cetate.

YouTube video

„Aș vrea să vă cer public, ca simplu cetățean să faceți demersurile legale pentru a fi, nu dărâmată pentru a nu crea răzmeriță între cetățenii români și maghiari, mutată la Budapesta. Dumneavoastră ați putea face aceste demersuri pentru a înlătura această statuie care nu face cinste poporului român”, a cerut cetățeanul.

„E o idee foarte bună, așa am vrut să facem și cu statuia maghiară de la Arad, să le-o punem în parlamentrul de la Budapesta”, a răspuns Mircia Chelaru.

Un alt moment tensionat a fost la dezvelirea statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, în prezența președintelui Ungariei, Katalin Novák, când senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a plasat o imagine înrămată a lui Avram Iancu la baza sa. Acest gest, a transmis acesta, este pentru a ne reaminti de cei 150 de ani care s-au împlinit de la moartea revoluționarului român, în 1872.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea