VIDEO: Consiliul Local Alba Iulia refuză să aprobe desființarea claselor gimnaziale de la școala din cartierul Micești

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat doar parțial rețeaua de școlarizare de pe raza municipiului, pentru anul 2018-2019, subliniind faptul că nu sunt de acord cu situația impusă de ISJ Alba în ceea ce privește Liceul Sportiv, mai exact cu desființarea claselor de gimnaziu de la școala din Micești, care aparține de această unitate de învățământ.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Dacă vă uitați în documentul trimis de Inspectoratul Școlar, la structură apare Școala Gimnazială Micești, dar pentru ciclul gimnazial nu există plan de școlarizare în anul 2018-2019. Asta înseamnă că nu mai este gimnazială, ci doar școală primară…”, a explicat consilierul local prof. Rodica Andronescu:

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La rândul său, primarul Mircea Hava a arătat că imobilul a fost cumpărat de municipalitate, renovat și au fost create toate condițiile pentru ca elevii din respectivul cartier al orașului să nu fie nevoiți să facă naveta la alte școli: ”Sunt elevi pentru fiecare clasă, au tot ce le trebuie acolo! Nu înțeleg ce minte poate să aibă cineva să aducă încă 150 de copii în aglomerația imensă din municipiu!…”:

Chiar și aleșii aflați în opoziție în Consiliul Local Alba Iulia (PSD, ALDE, PMP și un independent), au făcut de această dată front comun cu majoritatea PNL și au declarat că se opun desființării unor clase de la această școală. Totuși, consilierul independent Mircea Trifu a ținut să readucă în atenție ideea de a se construi o școală nouă în cartierul Micești:

La ședința de Consiliu Local au fost participat și reprezentanți ai părinților elevilor care ar trebui să fie mutați la alte școli, în cazul în care planul de școlarizare rămâne în forma înaintată de IȘJ Alba. Aceștia au anunțat că se opun schimbării propuse, că au atacat în instanță decizia inspectoratului școlar și au mulțumit administrației municipiului că-i sprijină în demersul lor:

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

un cititor 24 aprilie 2018 at 17:07

Hava mai bine vezi de tzigani ca au inceput sa se mute inapoi in G2 (TURTURICA) avand in vedere ca nu mai stau politisti comunitari pe acolo.

Dane 24 aprilie 2018 at 22:58

Trifu asta nu are nici o treaba fratiilor! Am impresia ca la mansarda chiar are o problema

CIUFU 25 aprilie 2018 at 14:03

TRIFULE IAR AI LUATO PE LINGA.
CU SEMAFOARELE CUM STAM, TOT ASA AU RAMAS NE FUNCTIONALE.
MAI BAGA CITE O GOGOMANIE.
DE CE NU PROPUI MAI PUTINI CONSILIERI CA POATE FAC MAI MULTA TREABA. CE ZICI?

Comentariile sunt oprite