Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Consiliul Local Alba Iulia refuză să aprobe desființarea claselor gimnaziale de la școala din cartierul Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat doar parțial rețeaua de școlarizare de pe raza municipiului, pentru anul 2018-2019, subliniind faptul că nu sunt de acord cu situația impusă de ISJ Alba în ceea ce privește Liceul Sportiv, mai exact cu desființarea claselor de gimnaziu de la școala din Micești, care aparține de această unitate de învățământ.

”Dacă vă uitați în documentul trimis de Inspectoratul Școlar, la structură apare Școala Gimnazială Micești, dar pentru ciclul gimnazial nu există plan de școlarizare în anul 2018-2019. Asta înseamnă că nu mai este gimnazială, ci doar școală primară…”, a explicat consilierul local prof. Rodica Andronescu:

YouTube video

La rândul său, primarul Mircea Hava a arătat că imobilul a fost cumpărat de municipalitate, renovat și au fost create toate condițiile pentru ca elevii din respectivul cartier al orașului să nu fie nevoiți să facă naveta la alte școli: ”Sunt elevi pentru fiecare clasă, au tot ce le trebuie acolo! Nu înțeleg ce minte poate să aibă cineva să aducă încă 150 de copii în aglomerația imensă din municipiu!…”:

YouTube video

Chiar și aleșii aflați în opoziție în Consiliul Local Alba Iulia (PSD, ALDE, PMP și un independent), au făcut de această dată front comun cu majoritatea PNL și au declarat că se opun desființării unor clase de la această școală. Totuși, consilierul independent Mircea Trifu a ținut să readucă în atenție ideea de a se construi o școală nouă în cartierul Micești:

YouTube video

La ședința de Consiliu Local au fost participat și reprezentanți ai părinților elevilor care ar trebui să fie mutați la alte școli, în cazul în care planul de școlarizare rămâne în forma înaintată de IȘJ Alba. Aceștia au anunțat că se opun schimbării propuse, că au atacat în instanță decizia inspectoratului școlar și au mulțumit administrației municipiului că-i sprijină în demersul lor:

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea