Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Consilierii locali PSD votează împotriva majorării contribuţiei CL şi a preţului unui bilet pe rutele STP Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali ai PSD şi-au anunţat dezacordul faţă de proiectul de hotărâre aflat pe astăzi pe ordinea de zi a CL Alba Iulia, cu privire la Societatea de Transport Public. Aceştia spun că ar fi de acord cu majorarea tarifului doar dacă STP ar reduce din cheltuieli şi dacă ar fi acordate gratuităţi pentru mai multe persoane.

Cei patru consilieri locali PSD, Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea, Vasila Crişan şi Horaţiu Clepan, au declarat astăzi că vor da vot negativ la proiectul de hotărâre legat de majorarea biletelor la transportul public local şi a creşterii contribuţiei de la bugetul local cu 14,5 milioane de lei.

Nemulţumirile acestora sunt legate de cheltuielile nejustificat de mari ale societăţii, de contribuţia prea mare pe care o are Consiliul Local la această societate privată şi doresc lărgirea paletei de persoane care beneficiază de gratuităţi. Concret, social-democraţii propun ca pensionarii cu venituri de până la 1.500 de lei, precum şi elevii (pe ruta domiciliu – şcoală) să poată călători gratuit.

YouTube video

O altă nemulţumire exprimată de social-democraţi vizează activitatea de control. Singura abilitată să verifice cheltuirea banilor la STP Alba Iulia este AIDA (Asociatia Intercomunitara de Dezvoltare Alba Iulia), Primăria neavând nicio atribuţie în această privinţă.

Reamintim că săptămâna trecută proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii în Consiliul Local Alba Iulia, însă a fost respins cu majoritate de voturi.

Contractul încheiat cu Societatea de Transport Public Alba Iulia prevede acoperirea din bugetul local a cheltuielilor, a eventualelor pierderi precum şi a 5% din cifra de afaceri, reprezentând profitul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea