Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Conferința de presă susținută de deputatul PNL Florin Roman – Modalitatea de ”căpușare” a Fabrici de Arme din Cugir și proiectele pe fonduri europene blocate de un Ordin de ministru, între temele abordate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Florin Roman a susținut, joi, la Alba Iulia, o conferință de presă. Între temele abordate au fost: modalitatea de ”căpușare” a Fabrici de Arme din Cugir și proiectele pe fonduri europene pentru infrastructura de apă și canal blocate de un Ordin de ministru.

Parlamentarul a oferit detalii despre modul în care, timp de mai mulți ani, actualii directori ai fabricii, numiți interimar și apoi definitiv de Consiliul de Administrație al Romarm, au prejudiciat bugetul societății cu cel puțin 66 miliarde de lei vechi, la nivelul anului 2011, lucru confirmat de raportul Curții de Conturi:

De asemenea, Florin Roman a declarat, că la nivelul întregii țări sunt blocate mai multe proiecte pe fonduri europene, în valoare de 702 milioane de lei, pentru infrastructura de apă și canal, din cauza unui Ordin de ministru emis la sfârșitul anului 2017 care a schimbat condițiile tehnice de proiectare și construcție a instalațiilor, dublând astfel costurile operatorului.

”Operatorii au accesat fonduri europene pentru apă și canal și în luna decembrie 2017, fostul ministru al Transporturilor vine și emite un ordin prin care spune în felul următor: dacă până acum apa se punea la 1,20 m, trebuie s-o duci la 2 m și toate conductele de apă le pui într-o altă tubulatură, într-un tub de proiecție. Aceste proiecte sunt finanțate pe fonduri europene, ele au fost licitate pe costuri detaliate. De ce sunt blocate? Pentru că în urma acestui ordin, practic toate costurile cu materialele se dublelază! (…) Nu-mi dau seama dacă este vorba de incompetență sau de mânăreală – dacă cineva a vrut să se vândă conducte în România (…)”, a explicat deputatul, precizînd că a solicitat prin mai multe interpelări către oficiali din Guvern, retragerea ordinului de ministru.

Alte subiecte abordate au fost: depunerea de către PNL a proiectului de lege prin care să se modifice legea autorizării prin care să se reducă numărul avizelor pe care cetățenii trebuie să le obțină în cazul în care vor să demareze o construcție și modificarea unor prevederi ale proiectului Codului Administrativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea