Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Cluburile Stage și Allegria au fost închise de Primăria Alba Iulia – funcționau fără autorizație. A mai fost suspendată actvitatea la 4 săli de nunți și o pizzerie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Controalele demarate de Primăria Alba Iulia în cluburile și localurile publice din municipiu scot la iveală deficiențe grave care, probabil, ar fi rămas nedepistate dacă nu ar fi avut loc tragedia de la clubul bucureștean ”Colectiv”. Din 8 localuri controlate numai astăzi, unul singur deținea autorizație de funcționare.

erolÎn consecință, au fost nevoite să-și ”tragă obloanele” cele mai cunoscute și mai frecventate cluburi din oraș – Stage și Allegria. De asemenea, a fost suspendată activitatea la 4 săli de nunți care funcționau ilegal pe str. Traian, pe Șoseaua de Centură, la ”Hanul cu Berze”,  și pe str. Fabricii (Sala Nedeea). De asemenea, a fost închisă pizzeria Erol din centrul municipiului. Totodată, aceste firme au primit amenzi între 400 și 2.000 de lei.

Singura firmă găsită în regulă, în timpul controalelor de marți, a fost cafeneaua ”Tabu”.  De asemenea, potrivit reprezentanților municipalității, alte 3 localuri, verificate luni, sunt în perfectă legalitate, respectiv barurile ”Enjoy” și ”Taverna”, de pe Bulevardul Transilvaniei, și sala de nunți ”Mercur”, din Zona Industrială.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că vor fi verificate toate localurile publice din oraș, iar acolo unde nu există acordul de funcționare va fi suspendată activitatea. El a explicat că acordul de funcționare este eliberat de municipalitate numai după ce sunt pezentate toate avizele necesare, inclusiv cel de la ISU (acolo unde este nevoie). Firmele găsite în neregula vor fi amendate și vor intra în atenția IPJ Alba și ANAF, care, la rândul lor vor demara controale, fiecare pe domeniul său de activitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, sunt vizate în special localurile care găzduiesc evenimente cu un număr mare de participanți. Despre principalele cluburi din  oraș – Stage și Allegria – el a declarat că, din informațiile pe care le are, acestea funcționează de circa 2-3 ani fără autorizație și au o activitate sezonieră, fiind deschise în principal în perioada anotimpului rece.

Lista cu firmele controlate și măsurile luate a fost prezentată de șeful Poliției Locale Alba Iulia, Ioan Vodă. În timpul conferinței de presă acesta a anunțat că, între timp, s-a clarificat și situația Clubului Stage care are autorizația de funcționare expirată, astfel încât în acest moment nu poate funcționa. Administratorul clubului a declarat pentru ziarulunirea.ro că într-adevăr actul necesar pentru funcționare lipsește și că a primit astăzi o amendă în acest sens, însă are toate avizele necesare (inclusiv cel de la ISU), iar până sâmbătă când are programat un eveniment, problema se va rezolva.

În urma verificărilor în teren efectuate azi 03.11.2015 la unitățile comerciale de alimentaţie publică echipa de control a constatat următoarele:

informare1”SC OANCEA INVEST COM SRL pentru activitatea de alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Regiment V Vânători, n.r 85-83, nu deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 2000 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC ROMSTAR ALBA SRL pentru activitatea de alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Traian nr. 67 şi Soseaua de Centură  nr. 48,  nu deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 1000 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

I.I. SIBIŞEAN MIRELA BIANCA pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) se deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică (nr. 102/15.06.2011) emisă informare2de Primăria Alba Iulia

SC MERCUR EVENT SRL pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 20, nu deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC DELICATESE de TOP SRL pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, Calea Moţilor 3 A, nu deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei.

SC ȘTEFAN ANDREI DUO SRL pentru activitatea e alimentaţie publică desfăşurată prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Fabricii nr. 14, nu deţine autorizaţie pentru alimentaţie publică emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. Astfel, societatea a fost sancţionată potrivit OG 99/2000 art. 73, pct. 1 lit. c cu amendă în sumă de 400 de lei şi a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei”, se arată în informarea prezentată de șeful Poliției Locale Alba Iulia. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate Alex Fulea, un tânăr frizer din Sebeș, alături de colegii săi din Sibiu, au tuns mai mulți copilași de la două orfelinate din Sibiu. Gestul nu s-a oprit aici, strângând cu ajutorul cliențiilor mai multe haine, jucării și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea