Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO| Clement Negruț: ”Dacă Alba Iulia băltește în continuare în această slabă dezvoltare economică și administrativă, nu are nicio șansă să devină capitală de regiune”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PMP Alba a criticat, vineri, modul în care a debutat noul mandat al administrației locale. El a declarat că se aștepta ca, după alegeri, municipalitatea să dezbată și să înceapă să rezolve problemele pe care cetățenii le-au adus în atenția politicienilor, în campania electorală, în schimb a observat că nu se întâmplă nimic și municipiul continuă să ”băltească într-o slabă dezvoltare economică și administrativă”.

pmp”A trecut o lună de zile și n-am observat decât aceeași rotire, ca într-un sens giratoriu a actualei administrații, lucru pe care-l face de 20 de ani. (…) Chiar dacă alegerile au trecut, nu mai suntem într-o retorică electorală. Cred că e vremea ca Primăria Alba Iulia și Consiliul Local să se aplece cu seriozitate asupra lucrurilor cruciale pentru municipiu – locurile de muncă, dezvoltarea economică, creșterea demografică și o atenție deosebită înspre viața cetățenilor. (…) Dacă Alba Iulia băltește în continuare în această slabă dezvoltare economică și administrativă nu are nicio șansă ca într-o viitoare reorganizare administrativă a țării să devină capitală de regiune”, a declarat Negruț, concluzionând că în opinia sa administrația nici nu dorește să ajungă în fruntea regiunii, pentru a nu atrage atenția asupra sa: ”Cred că în Alba Iulia se dorește să nu fie prea mare atenție, din mai multe puncte de vedere”.

O altă nemulțumire a liderului PMP Alba este modul în care sunt tratați consilierii locali proaspăt aleși, care nu fac parte din PNL, cărora li s-ar fi transmis că rolul lor la ședințe este să facă doar figurație și nu au voie să pună întrebări: ”În a doua ședință (n.r. a Consiliului Local) s-a transmis un mesaj foarte clar din partea domnului Paul Voicu: ciocu’ mic! Adică în consiliu vorbeste doar domnul Paul Voicu sau domnul Mircea Hava. Vreau să le transmit pe această cale, în primul rând domnului primar, că domnia sa este executivul primăriei, nu are nicio treabă cu consiliul local, care este legislativul, iar domnul Paul Voicu, chiar dacă este viceprimar și mâna dreaptă – a se înțelege mâna dreaptă și la propriu, și la figurat – a domnului primar Mircea Hava, are aceleași drepturi și obligații ca oricare consilier local. Iar în consiliul local consilieirii iau cuvântul atunci când au ceva de spus și vor comenta atunci când au ceva de comentat”, a spus Clement Negruț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea