Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Cine este polițistul din Alba care a ajutat la evitarea unei tragedii în trafic, la Cluj Napoca: Tânărul, implicat în mai multe acțiuni umanitare în județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Cine este polițistul din Alba care a ajutat la evitarea unei tragedii în trafic, la Cluj Napoca: Tânărul, implicat în mai multe acțiuni umanitare în județ

Adrian L. este un tânăr din Alba Iulia, hotărât și dăruit comunității sale, care a ales să continue o tradiție de familie și a îmbrățișat cariera de polițist, iar în prezent face parte din colectivul Biroului de Poliție Autostrada A3 Turda-Borș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La începutul săptămânii, tânărul polițist, împreună cu un coleg cu care se întorcea de la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj, au observat în trafic un autoturism despre care ai fi putut spune că ocolea jaloane imaginare.

Citește și: FOTO| Polițist din Alba, exemplu de implicare: Pe drum de la Școala de Agenți, alături de un coleg, a prins un șofer beat la volan și un hoț

Când a fost tras pe dreapta, clujeanul a fugit de la fața locului, dar a fost urmărit și imobilizat de către unul dintre cei doi agenţi. Şoferul a fost testat de către polițiștii Biroului Rutier Cluj cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg per litru alcool pur în aerul expirat.

YouTube video

Povestea nu se opreşte însă aici, pentru că un prieten al bărbatului, care se afla cu el în autoturism, a fost prins furând dintr-o altă maşină o geantă care conținea echipament sportiv. Poliţiştii au deschis dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și furt.

Decizia lui Adrian de a urma calea carierei în poliție nu a fost doar influențată de tradiția sa familială, ci și de dorința de a contribui la o schimbare pozitivă în societate. Observând percepția negativă și neîncrederea oamenilor față de poliție, tânărul a simțit că este momentul să acționeze pentru a schimba această mentalitate. El crede cu tărie că poliția joacă un rol vital în protejarea cetățenilor și este hotărât să demonstreze că există și polițiști dedicați și empatici care sunt gata să se implice în soluționarea problemelor comunității.

Albaiulianul își dorește să fie un exemplu al schimbării pe care o poate aduce fiecare polițist atunci când își îndeplinește cu responsabilitate atribuțiile.

El crede cu tărie că atât polițiștii, cât și cetățenii, au dreptul să se simtă în siguranță. Fiecare zi de lucru reprezintă o oportunitate pentru el și colegii săi de a asigura un mediu sigur și liniștit pentru comunitate. Adrian subliniază că siguranța nu este doar responsabilitatea poliției, ci și a fiecărui cetățean, iar colaborarea dintre aceste două părți este esențială pentru atingerea acestui obiectiv comun.

Totodată, polițistul se implică de ani de zile în acțiuni umanitare în județul Alba, aducând speranță în viața celor mai puțin norocoși, în special a copiilor care provin din mediile defavorizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea