Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO | Cătălin Hașa, îndrăgitul solist de muzică populară din Alba, prezent la Podcastul – Invitații lui Dobrater: Întâmplări de viață, muzică și seminarul teologic, printre principalele subiecte

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Cătălin Hașa, îndrăgitul solist de muzică populară din Alba, prezent la Podcastul – Invitații lui Dobrater: Întâmplări de viață, muzică și seminarul teologic, printre principalele subiecte

Recent, solisitul de muzică populară din Alba, Cătălin Hașa, a fost prezent la podcastul- Invitații lui Drobater, unde a povestit despre cum a ajuns de la seminarul teologic la muzica populară, a cântat melodii consacrate și și-a amintit cu drag de anii de liceu, dar și de întâmplările amuzante din tinerețe.

Citește și: VIDEO Ioan Bocșa și Ionuț Fulea, doi titani ai muzicii populare românești din Alba, la podcast-ul „Cu ai mei!”, realizat de Iuliana Tudor

Cătălin Hașa, și-a amintit cu drag de viața de liceu. Acesta a povestit că a stat în cămin și această experiență l-a maturizat foarte mult. În momentul în care s-a înscris la liceu el a știut sigur că vrea să devină preot, însă până la finalizarea anilor de studiu, atunci când a și început să cânte muzică populară și „a ieșit în lume” și-a dat seama că nu își dorește o astfel de viață. Cu toate acestea, el nu și-a pierdut credința în Dumnezeu „Cum să îți fie frică de Dumnezeu? Dumnezeu e iubire” și spune că de aproximativ doi ani gândul de a deveni preot îi apare în minte.

Cătălin Hașa, avea spectacole de muzică populară încă din timpul liceului, însă susține că nu s-ar fi gândit niciodată că va deveni solist în această ramură muzicală, deoarece el era pasionat de canto clasic, care a fost și a doua opțiune pentru admiterea la liceu.

Persoana care l-a încurajat să urmeze cariera de solist popular, a fost chiar artistul Ionuț Fulea, din Alba Iulia, care l-a remarcat pe Cătălin la biserica din Stremț, unde tânărul era angajat ca și cântăreț ” pe prima mea angajare scrie cântăreț bisericesc. Vreo trei ani de zile am muncit acolo, dar primii bani de buzunar am început să îi fac din clasa a IX-a, tot din cântata declarat bărbatul.

YouTube video

Primul concurs la care a participat a fost „Cultură pentru cultură”, unde a și câștigat locul I. Tânărul a spus că a participat la concurs datorită insistențelor profesoarei de muzică din Stremț, doamna Monica Stan. Compozițiile muzicale cu care a participat la eveniment le cântă și în ziua de astăzi.

A urmat participarea la un concurs în Câmpeni, unde a câștigat locul III, dar aceasta a fost rampa de lansare a artistului pentru că a fost remarcat de soliști renumiți din domeniu. Melodia pe care a cântat-o prima dată la un concurs a fost „Dragu mi-i mândro de tine”.

Artistul a mai povestit și despre momentul în care a cunoscut-o pe soția sa Camelia și despre cum au ales numele băiețelului lor de 3 ani, Vladimir. De asemenea, acesta a amintit și despre un moment greu din viața lui. În urmă cu doi ani acesta a fost diagnosticat cu o neuronită vestibulară „pur și simplu de la o răceală mi s-a inflamat nervul care se ocupă cu echilibru și am ajuns la urgențe cu o stare generală de rău”, a spus Cătălin Hașa.

Vârsta pe care mi-aș fi dorit să o am este cea de 25 de ani, pentru că în perioada respectivă nu prea îmi păsa de foarte multe lucruri. Era atât de faină și simplă. Trăiam fără prea multe griji„, a adăugat solistul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

11 septembrie 2024 | Vernisajul expoziției „Lumina de Ieri” a artistului plastic Aurel Sârbu la Primăria Municipiului Sebeș

Bera Larisa

Publicat

în

11 septembrie 2024 | Vernisajul expoziției „Lumina de Ieri” a artistului plastic Aurel Sârbu la Primăria Municipiului Sebeș Miercuri, 11 septembrie 2024, începând cu ora 17.00, la Primăria Municipiului Sebeș va avea loc vernisajul expoziției „Lumina de ieri”, a artistului plastic sebeșean Aurel Sârbu. Citește și: FOTO | Florin Magda, artistul din Alba Iulia, câștigător […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea