Actualitate
VIDEO| Carmen Iohannis și Jill Biden, ambele profesoare: Vizită la o şcoală din Capitală. Au discutat cu copii ucraineni şi români
VIDEO| Carmen Iohannis și Jill Biden, ambele profesoare: Vizită la o şcoală din Capitală. Au discutat cu copii ucraineni şi români
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a fost întâmpinată, sâmbătă, de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis. În timp ce Jill Biden a primit un buchet de bujori albi, Carmen Iohannis a primit un buchet vizibil mai mare și colorat.
Carmen Iohannis și Jill Biden, ambele profesoare, au avut un prim contact foarte călduros, Carmen Iohannis luând-o în brațe pe soția președintelui american Joe Biden. Ambele purtau rochii cu aparente modele florale și, pe parcursul întâlnirii, Jill Biden a ținut-o de mână deseori pe soția lui Klaus Iohannis.
De-a lungul zilei, ambele au afișat zâmbete largi și impresia că se simt bine împreună, în timp ce soția președintelui SUA a afișat, de asemenea, și o atitudine foarte empatică și jovială față de cei cu care intra în contact.
Cele două soții de președinți au vizitat o şcoală din Capitală, unde au discutat cu copii ucraineni şi români.
Întâlnirea dintre cele două și mamele din Ucraina a fost emoționantă. Femeile povesteau dramele și traumele trăite în timpul războiului și al fugii lor din țară, timp în care Jill Biden afișa o privire de compătimire, privindu-le tot timpul în ochi pe femeile ucrainene. În clasa unde au avut loc discuțiile cu mamele, Carmen Iohannis a ocupat scaunul central, iar Jill Biden a stat foarte aproape de una din femeile din Ucraina.
Copiii refugiați le-au cântat celor două soții imnurile românesc și ucrainean.
Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.
Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite. Vineri seară, Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.
sursa: g4media.ro

Actualitate
Cum va fi VREMEA în weekend: Meteorologii anunță vreme cu mult soare, dar și șanse de averse în anumite zone ale țării
Cum va fi VREMEA în weekend: Meteorologii anunță vreme cu mult soare, dar și șanse de averse în anumite zone ale țării
În weekend-ul 21 – 22 mai, meteorologii anunță vreme cu mult soare în Capitală și pe litoral, dar și cu șanse de averse.
Vremea sâmbătă, 21 mai 2022
Harta Administrației Națională de Meteorologie (ANM) arată că ziua de sâmbătă, 21 mai 2022, vine cu vreme frumoasă în București, Constanța și Sulina, cu soare puternic și temperaturi între 15 și 26 de grade în Constanța, 17 și 23 de grade în Sulina și 13 și 32 de grade în București.
Va fi cer variabil în Craiova și Râmnicu Vâlcea și temperaturi la fel ca-n Capitală, cu maxime de 32 de grade Celsius, minime de 10. În Sibiu, temperaturile minime vor fi de 7 grade, iar cele maxime vor ajunge până la 28 de grade.
Se anunță averse și descărcări electrice în Iași, Botoșani, Cluj Napoca și Arad, unde temperaturile maxime vor urca, de asemenea până la valori cuprinse între 27 și 32 de grade Celsius.
Vremea duminică, 22 mai 2022
Duminică, norii vor pune stăpânire pe țară, iar maximele vor scădea cu câteva grade. În București, cerul va fi parțial noros, iar temperaturile vor fi cuprinse între 17 și 28 de grade Celsius.
Cer parțial noros va fi și-n Sulina și-n Constanța, unde maximele nu vor depăși 22-23 de grade Celsius. În Botoșani și-n Iași, maximele zilei de sâmbătă nu vor trece de 24 de grade Celsius.
În Cluj-Napoca și-n Sibiu, maximele vor fi de 22-23 grade Celsius. În Arad, cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va ajunge la 27 de grade Celsius. Cer variabil va fi și-n Craiova și-n Râmnicu Vâlcea, unde temperaturile maxime vor fi de 28-29 grade Celsius.
Actualitate
Echipamente militare în valoare de 100.000 de euro au fost furate din depozitele Armatei Republicii Moldova. Ministerul Apărării colaborează cu anchetatorii
Echipamente militare în valoare de 100.000 de euro au fost furate din depozitele Armatei Republicii Moldova. Ministerul Apărării colaborează cu anchetatorii
Din luna noiembrie și până în prezent, din depozitele Armatei Republicii Moldova, de la Brigada de infanterie motorizată nr. 2 din Chișinău au dispărut echipamente militare în valoare de două milioane de lei moldovenești, adică aproape 100.000 de euro. În cursul zilei de vineri, informația a fost confirmată de către Ministerul Apărării de la Chișinău, care a precizat că instituția desfășoară propria anchetă și că a sesizat poliția pe acest caz.
„Pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise, ulterior, la Inspectoratul de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar.
Totodată, informăm că neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate. Despre acest caz a fost sesizată Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.
Potrivit informațiilor echipamentul militar furat fusese donat de SUA și consta în uniforme militare, veste de protecție, veste tactice, căști de protecție, bocanci etc.
În prezent, Ministerul Apărării colaborează cu organele de anchetă şi va oferi sprijinul necesar pentru elucidarea circumstanţelor producerii acestor incidente semnalate și a condamnat astfel de acțiuni reprobabile. Procuratura Generală a pornit o cercetare pe acest caz.
Actualitate
Ucraina a primit o nouă tranșă de bani din partea Comisiei Europene. A primit 600 de milioane de euro pentru asistență umanitară și apărare
Ucraina a primit o nouă tranșă de bani din partea Comisiei Europene. A primit 600 de milioane de euro pentru asistență umanitară și apărare
Comisia Europeană, în numele Uniunii Europene, a plătit în cursul zilei de vineri 600 de milioane de euro pentru Ucraina, sub formă de asistență macrofinanciară. Conform Comisiei, în urma invaziei Rusiei, sprijinul financiar de urgență ajută Ucraina să aborrdeze deficitul acut de finanțare pentru nevoile umanitare și de apărare excepționale.
Prima tranșă, de 600 milioane de euro, din această operațiune de asistență macrofinanciară de urgență a fost plătită în două etape la 11 și 18 martie. Plata s-a efectuat în urma unei evaluări a progreselor înregistrate de autorități în ceea ce privește punerea în aplicare a măsurilor de politică structurală convenite în memorandumul de înțelegere, conform unui comunicat de presă al Comisiei Europene.
„Comisia a concluzionat că, în general, autoritățile au luat măsuri în vederea îndeplinirii condiționalității convenite. Cu toate acestea, circumstanțele actuale ale războiului constituie un eveniment de forță majoră care împiedică finalizarea efectivă a măsurilor de politică structurală. Ca răspuns excepțional la nevoile acute de finanțare ale Ucrainei și întrucât condiționalitatea nu poate fi îndeplinită, în acest stadiu, din motive de forță majoră, Comisia a decis să procedeze de urgență la plata celei de a doua tranșe.
De la începutul agresiunii ruse, UE și-a intensificat în mod semnificativ sprijinul, mobilizând aproximativ 4,1 miliarde de euro pentru a sprijini reziliența economică, socială și financiară globală ale Ucrainei.
La 18 mai, Comisia a prezentat planuri sub forma unei comunicări privind răspunsul imediat al UE la problema deficitului de finanțare al Ucrainei, precum și cadrul pentru reconstrucție pe termen mai lung, intenționând să propună acordarea, în 2022, a unei asistențe macrofinanciare suplimentare Ucrainei sub formă de împrumuturi în valoare de până la 9 miliarde de euro”, mai arată sursa citată.
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
Mesaje de SFINŢII CONSTANTIN şi ELENA 2022. Ce SMS-uri, felicitări, urări puteţi trimite celor dragi cu ocazia zilei de nume
-
Actualitateacum 11 ore
Titularizare 2022, în Alba: LISTA posturilor disponibile și CALENDARUL concursului
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Dan Buda, directorul național de vânzări Elit: „Pentru Elit, grija pentru clienți nu este doar un mod de lucru uzual, ci este una dintre valorile de bază a companiei”
-
Sportacum 12 ore
Astăzi, ora 18.00, Avântul Reghin – Unirea Alba Iulia | Toate punctele, sau… retrogradare, pentru “alb-negri”!
-
Sportacum 6 ore
FOTO| Fățan Luca Petru, boxer legitimat la CS Unirea Alba Iulia: Medalie de argint la Cupa României la Cadeți
-
Curier Județeanacum 11 ore
FOTO| Primarul orașului Alba Iulia, ales membru mirean al Adunării Eparhiale a Bisericii Ortodoxe Române pentru un mandat de patru ani
-
Actualitateacum 13 ore
Un câine sau o pisică acasă ajută la întărirea imunității copiilor: Ce alte beneficii aduc
-
Sportacum 12 ore
Sâmbătă, ora 18.00, Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj | Cu gândul la barajul de miercuri, cu Minaur Baia Mare!
-
Sportacum 12 ore
Sâmbătă, ora 18.00, Sănătatea Cluj – CS Ocna Mureș | Emoții pentru “Soda dragă”
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM