Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Carmen Iohannis și Jill Biden, ambele profesoare: Vizită la o şcoală din Capitală. Au discutat cu copii ucraineni şi români

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Carmen Iohannis și Jill Biden, ambele profesoare: Vizită la o şcoală din Capitală. Au discutat cu copii ucraineni şi români

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a fost întâmpinată, sâmbătă, de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis. În timp ce Jill Biden a primit un buchet de bujori albi, Carmen Iohannis a primit un buchet vizibil mai mare și colorat.

Carmen Iohannis și Jill Biden, ambele profesoare, au avut un prim contact foarte călduros, Carmen Iohannis luând-o în brațe pe soția președintelui american Joe Biden. Ambele purtau rochii cu aparente modele florale și, pe parcursul întâlnirii, Jill Biden a ținut-o de mână deseori pe soția lui Klaus Iohannis.

De-a lungul zilei, ambele au afișat zâmbete largi și impresia că se simt bine împreună, în timp ce soția președintelui SUA a afișat, de asemenea, și o atitudine foarte empatică și jovială față de cei cu care intra în contact.

Cele două soții de președinți au vizitat o şcoală din Capitală, unde au discutat cu copii ucraineni şi români.

Întâlnirea dintre cele două și mamele din Ucraina a fost emoționantă. Femeile povesteau dramele și traumele trăite în timpul războiului și al fugii lor din țară, timp în care Jill Biden afișa o privire de compătimire, privindu-le tot timpul în ochi pe femeile ucrainene. În clasa unde au avut loc discuțiile cu mamele, Carmen Iohannis a ocupat scaunul central, iar Jill Biden a stat foarte aproape de una din femeile din Ucraina.

Copiii refugiați le-au cântat celor două soții imnurile românesc și ucrainean.

Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.

Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite. Vineri seară, Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea