VIDEO / Asociaţia „Maria Beatrice” a început construcţia Centrului Pediatric la Alba Iulia: „Îl construim ca pe-o biserică, cu sprijin și din aproape, în aproape”
Asociația „Maria Beatrice” a demarat lucrările de construire a Centrului Pediatric la Alba Iulia, aflat la intersecția străzilor Mitologiei și Ana Aslan, iar lucrările de construcții executate de Deka Structuri Alba Iulia (diriginte de șantier Emilia Martin) sunt în grafic.
Centrul Pediatric Alba Iulia va avea o suprafață construită de 1.500 mp, pe 3 nivele: demisol înalt, parter și etaj, iar până în prezent a fost finalizat demisolul și se lucrează la placa de beton care urmează să fie turnată până în 20 decembrie 2017, urmând ca lucrările să fie reluate anul viitor, în momentul în care starea vremii va permite acest lucru, probabil în februarie – martie.
Printre activitățile pe care și le propune noul centru pentru toți copiii din județul Alba, nu doar pentru cei cu dizabilități, sunt: evaluare, diagnoză și intervenția timpurie, recuperare medicală pentru copii, terapie și reabilitare posttraumatică și postoperatorie, ortopedie și neurologie pediatrică, reumatologie copii și neonatologie. Proiectul asigură un sistem integrat și complet de recuperare, inclusiv 3 bazine cu apă, acoperite, cu specific terapeutic pentru copii, terapie asistată de animale și terapie ludică în natură, prin amenajarea unui parc de joacă dedicat pe o suprafață de 4.000 mp.
Deoarece fondurile europene s-au lăsat și se lasă așteptate, fără să existe termene obiective de accesare a lor, ONG-ul a demarat construcția Centrului-Pilot „Maria Beatrice” cu fonduri atrase din redirecționarea a 2% din impozitul datorat statului de persoanele fizice și sponsorizări materiale și financiare din partea persoanelor fizice și juridice, sponsorizările fiind total deductibile din impozit, dacă se respectă limitele impuse de Codul fiscal, adică să nu depășească 5 la mie din cifra de afaceri și 20 la sută din impozitul pe profit datorat.
Până acum, au oferit ajutor material firmele Pomponio Construcții, Elis Pavaje, Alba Cons, Florea Grup, Instalatorul, Perla Mex, Ventilclima Instal și Cariera de Calcar Geomal, iar sprijin logistic: Biroul de Proiectare Străjan: arhitecții Felicia Totoian, Ioan Străjan, Vlad Străjan, graficianul Georgiana Chivoiu și inginerii Daniela Achim, Dan Botiza și Bogdan Mondoc. „Fii și tu parte a acestui proiect! Creează servicii de sănătate pentru copilul tău, în Alba Iulia! Redirecționează 20% din impozitul pe profit pentru construcția Centrului Pediatric în Alba Iulia!”, arată Asociația „Maria Beatrice”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 27 de minute
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918