Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: ANRSC a retras licența pentru serviciul public de salubrizare firmei Salprest SRL Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a retras, începând cu 1 noiembrie 2012, licența pentru serviciul public de salubrizare a localităților, firmei Salprest S.R.L Alba Iulia. Potrivit directorului societății, Petru Constantinescu, răspunzătoare de această situație sunt administrațiile locale din Alba și Consiliul Județean, care nu au respectat legea și nu au efectuat licitații pentru delegarea gestiunii serviciilor de salubrizare în 23 de unități administrativ teritoriale din județ.

Constantinescu a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că a contestat în instanță decizia ANRSC, a solicitat suspendarea retragerii licenței până la soluționarea cauzei și că deocamdată activitatea firmei se desfășoară sub licența celeilalte societăți de salubrizare – Salprest Ocna Mureș, căreia îi va ”cesiona” utilajele, angajații și chiar contractele încheiate cu persoanele fizice din județ, considerând perfect legală o astfel de ”colaborare” între două firme cu același obiect de activitate și același patron.

Totodată, directorul Salprest a avertizat primăriile din cele 23 de unități administrativ-teritoriale că dacă până la data de 1 decembrie nu vor găsi o formulă prin care să se intre în legalitate, firma își va sista serviciile iar cetățenii vor rămâne cu gunoiul neridicat.

Potrivit Ordinului preşedintelui ANRSC. nr. 474/1.11.2012 decizia a fost luată după ce s-a constatat încălcarea în mod repetat a unor condiții asociate licenței: ”Titularul licenţei are dreptul să încaseze contravaloarea serviciilor prestate, la tarifele stabilite şi aprobate conform prevederilor legale în vigoare”; ”Pentru realizarea obligaţiilor din licenţă, titularului licenţei nu îi este permis să perceapă utilizatorilor alte sume băneşti, în afara celor facturate pe baza tarifelor stabilite şi aprobate de autoritatea administraţiei publice locale”; ”Prestarea serviciului se va face în condiţiile legalităţii depline şi al asumării răspunderii faţă de toate actele sau faptele care decurg sau au legătură cu activitatea respectivă”; ”Titularul licenţei are obligaţia de a presta serviciul numai în baza unui Contract de delegare a gestiunii serviciului, încheiat cu autoritatea administraţiei publice locale responsabilă, în condiţiile legii”.

De asemenea, în același Ordin se consemnează ”prin refuzul de a pune la dispoziţia echipei de control documentele solicitate, societatea comercială SALPREST S.R.L. a încălcat Condiţia nr. 30 asociată licenţei”.

Referitor la acest fapt, directorul Petru Constantinescu a declarat:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea