Ziarul Unirea

VIDEO: ANRSC a retras licența pentru serviciul public de salubrizare firmei Salprest SRL Alba Iulia

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a retras, începând cu 1 noiembrie 2012, licența pentru serviciul public de salubrizare a localităților, firmei Salprest S.R.L Alba Iulia. Potrivit directorului societății, Petru Constantinescu, răspunzătoare de această situație sunt administrațiile locale din Alba și Consiliul Județean, care nu au respectat legea și nu au efectuat licitații pentru delegarea gestiunii serviciilor de salubrizare în 23 de unități administrativ teritoriale din județ.

Constantinescu a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că a contestat în instanță decizia ANRSC, a solicitat suspendarea retragerii licenței până la soluționarea cauzei și că deocamdată activitatea firmei se desfășoară sub licența celeilalte societăți de salubrizare – Salprest Ocna Mureș, căreia îi va ”cesiona” utilajele, angajații și chiar contractele încheiate cu persoanele fizice din județ, considerând perfect legală o astfel de ”colaborare” între două firme cu același obiect de activitate și același patron.

ELIT

Totodată, directorul Salprest a avertizat primăriile din cele 23 de unități administrativ-teritoriale că dacă până la data de 1 decembrie nu vor găsi o formulă prin care să se intre în legalitate, firma își va sista serviciile iar cetățenii vor rămâne cu gunoiul neridicat.

Potrivit Ordinului preşedintelui ANRSC. nr. 474/1.11.2012 decizia a fost luată după ce s-a constatat încălcarea în mod repetat a unor condiții asociate licenței: ”Titularul licenţei are dreptul să încaseze contravaloarea serviciilor prestate, la tarifele stabilite şi aprobate conform prevederilor legale în vigoare”; ”Pentru realizarea obligaţiilor din licenţă, titularului licenţei nu îi este permis să perceapă utilizatorilor alte sume băneşti, în afara celor facturate pe baza tarifelor stabilite şi aprobate de autoritatea administraţiei publice locale”; ”Prestarea serviciului se va face în condiţiile legalităţii depline şi al asumării răspunderii faţă de toate actele sau faptele care decurg sau au legătură cu activitatea respectivă”; ”Titularul licenţei are obligaţia de a presta serviciul numai în baza unui Contract de delegare a gestiunii serviciului, încheiat cu autoritatea administraţiei publice locale responsabilă, în condiţiile legii”.

De asemenea, în același Ordin se consemnează ”prin refuzul de a pune la dispoziţia echipei de control documentele solicitate, societatea comercială SALPREST S.R.L. a încălcat Condiţia nr. 30 asociată licenţei”.

Referitor la acest fapt, directorul Petru Constantinescu a declarat:

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

CrocodilulCuPapion 27 noiembrie 2012 at 11:52

Acum sa vad cum se descurca juristii aia ai tai ciumegi pe care ii schimbi trimestrial!=)))

Costel* 27 noiembrie 2012 at 14:27

Nu va mai satura Dumnezeu gunoierilor. Nu mai merge la Alba mergi la Cluj si asociaza-te cu Prigoana sau la Buzau si Bucuresti cu Preda. Asta e incepe sfarsitul gunoaielor PDL-iste. Masini de epoca facute din gunoaie. Asa este la romani, unde este gunoi este si mafie.

Ovidiu 27 noiembrie 2012 at 19:30

Dumnezeu nu doarme,sa te pedepseasca macar asa cum ai furat tu si neamul tau pe toti locuitorii orasului in general si pe cel caruia i-ai furat casa de pe iederii ,amenintandu-l si tarandu-l prin tribunale,pana ai pus mana pe casa si ai platit-o la sfert de pret.Si nu vorbesc vorbe pentru ca in acea casa am pus si eu munca si bani…asa sa-ti ajute Dumnezeu.

dorin 29 noiembrie 2012 at 13:53

Domnilor ce criticati atit de usor as dori personal sa stiu ce ati facut dumneavoastra in viata aceasta,cu ce realizari va puteti lauda?!Banuiesc ca …cu nimic!Si mai mult dupa vocabularul pe care il folositi nici nu ma indoiesc ca nu faceti parte din „clica” USL-ului de care mi se face greata !
Haide-ti sa peivim cu citiva ani in urma pentru ca memoria ne joaca prea multe feste si prea devreme si sa ne amintim cum se colecta gunoiul in iubitul plai mioritic cu care va laudati!Acele containere ruginite gropi de gunoi in care sobolanii erau la ei acasa,vesnicele lighiene,saci de plastic sparti pe marginea drumului cartiere imputite etc. Ati uitat nu-i asa ? Stiti cu ce datorii a fost cumparata si preluata aceasta firma si citi ani au trebuit sa sa fie achitate?Ce firma din Alba se poate lauda cu salariile pe care le iau angajatii din Salprest si toate fiind REALE pe cartea de munca?Si multe altele pe care voi nici nu le puteti intelege pentru ca nu ati realizat nimic in viata !Si daca acest om a muncit si zi si noapte care e problema voastra in ce isi investeste banii?!sau cum ii cheltuie?!Iar de aici si pina la a jignii pe acei angajati care de bine de rau au pus umarul cum au stiut mai bine la bunul mers al societatii fiind de altfel renumerati mai bine ca in orice alt loc,scuzati-ma!dar ar trebuii sa va fie rusine !Apropo,ce firma din Alba mai are atitia romi angajati si renumerati la zi ca si aceasta societate?!Ei acei romi,multi dintre ei au si zile lungi de puscarie facute iar acum sint oameni ca si noi integrati in societate!V-ati gindit vreodata ca acei oameni v-ar fi putut da in cap pentru o bucata de piine?!
Iar daca e cum ne laudam ca sintem un popor crestin!ma intreb fratilor unde este iertarea aproapelui,iubirea vrasmasului etc.Ce usor acceptam ura si razbunarea ca sa nu mai zic rostirea unor blesteme care mai devreme sau mai tirziu se intorc ca un bumerang asupara noua insine.
Semneaza: un simplu om ce am slujit interesele acestei societati timp de 10 ani! si credeti-ma ! Nu regret !Ci dimpotriva zic ca Dumnezeu sa dea Biruinta sa mearga inainte pentru ca MERITA !

Comentariile sunt oprite