Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Andrei Haneș, taragotistul minune din Apuseni, pe scena Festivalului Național de Folclor Strugurele de Aur. Cum poate fi votat pentru “Premiul de Popularitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a născut într-un sat din bătrânii Apuseni, unde tradițiile și adevăratele valori sunt încă păstrate la loc de cinste. Andrei Haneș este un tânăr taragotist care a uimit pe toată lumea cu interpretările sale.

Joi, 5 septembrie, Andrei a urcat pe scena Festivalului Național de Folclor Strugurele de Aur de la Alba Iulia. Dacă prestația talentatului taragotist în timpul concursului a fost pe placul celor care l-au urmărit, Andrei poate fi votat pentru “Premiul de Popularitate” din momentul în care se va da startul televotului, la 1264, numarul 19!

Pentru cei care încă nu au auzit de el și nu îl cunosc, Andrei Ioan Haneş este din satul Valea Mică, Zlatna, judeţul Alba. Este considerat un mic maestru. S-a apucat de cântat la 12 ani, iar talentul lui a fost remarcat imediat. Cei care l-au auzit cântând la taragot au rămas uimiţi.

Andrei va începe săptămâna viitoare clasa a XI-a la Colegiul de muzică “Sigismund Toduță” din Cluj Napoca, sub îndrumarea domnului profesor Ioan Berci.

YouTube video

Tânărul moț se poate lăuda și în acest an cu nenumărate premii la concursurile și festivalurile la care a participat, dintre care enumerăm doar câteva:

1)Premiul II la Festivalul – Concurs Naţional de Muzica Populară “Florile Ceahlăului” , 2019 Piatra – Neamţ

2)Premiul I la Festivalul-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Satule, mândră grădină”, Bucecea, 2019

3)Marele premiu la Festivalul Inernaţional de Muzică Populară “Mugurelul”, Dorohoi, 2019

4)Premiul II la Festivalul Naţional Concurs de Muzică Populară “Ion Petreuş”, Baia – Mare, 2019

Mult succes Andrei!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sublocotenent Oana Pușcaș, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, ȘEF DE PROMOȚIE la Academia din Brașov, specialitatea Meteorolog aeronautic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sublocotenent Oana Pușcaș, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, ȘEF DE PROMOȚIE la Academia din Brașov, specialitatea Meteorolog aeronautic Sublocotenent Oana Pușcaș, absolventă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Promoția 2021, a fost admisă prima în urmă cu trei ani la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, specialitatea militară Meteorolog aeronautic. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea