Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Adrian Teban, primarul Cugirului despre primele rezultate obținute după verificarea listelor electorale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel mai recent și sugestiv exemplu oferit de liberalul Adrian Teban vineri într-o conferință de presă este cel al secției de votare nr. 131 din Cugir, care avea înscriși pe lista cu alegători cu ocazia referendumului din 29 iulie, 1166 de persoane.

  După ce în cursul zilei de astăzi, 3 august, inspectorii primăriei au verificat pe teren, câți dintre aceștia mai locuiesc în realitate la adresele din Cugir, au constat cu surprindere că doar 827 de cetățeni înscriși pe aceste liste oficiale, se mai află în localitate.

Majoritatea dintre cei 339 lipsă, sunt plecați la muncă în străinătate și mutați în alte oraşe din țară, iar un procent de 2-3% din numărul total al cugirenilor cu drept de vot ar fi persoane decedate.

Trebuie menţionat însă faptul că potrivit legilor în vigoare, în cazul alegerilor parlamentare, prezidenţiale şi referendumuri, cetăţenia conferă dreptul alegătorilor români de a fi prezenţi pe listele electorale pentru a-şi putea exercita votul.

Adrian Teban a declarat vizavi de problema numărului real al votanților înscriși pe listele electorale că legislația în vigoare le arogă primarilor doar responsabilitatea veridicității acestor liste, dar nu și competențele, instrumentele de a face curățenie în aceste liste ce alcătuiesc numărul total al celor cu drept de vot dintr-o localitate.

Din 23.900 de cugireni aflați pe liste, numărul maxim de persoane care s-au prezentat vreodată la vot este de 12.500. Primarul apreciază că circa 33% dintre cei trecuți pe listele electorale din Cugir sunt plecați aiurea, sau decedați în alte părți și neanunţaţi în fosta localitate de domiciliu.

„Este absurd ce se întâmplă astăzi cu acest cvorum (…) de acum vom face curățenie și sper că va fi pentru binele nostru” a mai declarat Teban ]n cadrul conferinței de astăzi la sediul PNL Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea