Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO| 15 august – Adormirea Maicii Domnului. Părintele Emil Jurcan, din Alba Iulia: „Sărbătoarea care pune coroană peste tot anul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| 15 august – Adormirea Maicii Domnului. Părintele Emil Jurcan, din Alba Iulia: „Sărbătoarea care pune coroană peste tot anul”

Prăznuită în 15 august, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinilor. Preotul albaiulian Emil Jurcan o compară cu Paștele de vară și transmite bucurie tuturor și „la mulți ani” celor care poartă numele de Maria sau Marian, în cinstea Maicii Domnului.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Felicitări și urări care pot fi trimis prin SMS de Sf Marie

„Sărbătorim la 15 august, Adormirea sau mai concret Intrarea în Veșnicie a Maicii Domnului, care din acest moment rămâne pentru fiecare dintre noi, Mijlocitoarea. Cu alte cuvinte este o sărbătoare a bucuriei, o sărbătoare în care, pe lângă faptul că e întâlnim cu cei dragi și ajungem la locurile sfinte, urăm și „la mulți ani” celor care poartă numele de Maria sau Marian, în cinstea Maicii Domnului, dar mai mult decât atât ne simtim toți sub protecția Ei.

YouTube video

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf Marie. Peste 2 milioane de români își serbează onomastica

Este sărbătoarea pe care aș numi-o ca un fel de Paștele de vară, în sensul că dacă avem mari sărbători iarna și primăvara, vara o avem pe Maica Domnului. Oarecum am putea vorbi simbolic despre așteptarea toamnei cu protecția Maicii Domnului. Poate este mult spus, dar o văd ca și o împlinire. Anul bisericesc se încheie la 31 august, iar Sărbătoarea care pune coroană peste tot anul este Adormirea Maicii Domnului.

Pentru fiecare dintre noi este nu doar un concediu sau o vacanță de câteva zile, ci este în primul rând bucuria că avem în cer pe Mama noastră Bună, care stă lângă tronul lui Hristos, al fiului său și mijlocește pentru fiecare dintre noi. Multă bucurie tuturor și „la mulți ani” celor care poartă numele Maicii Domnului”, a spus părintele Emil Jurca pentru ziarulunirea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea