Rămâi conectat

Ştirea zilei

Victor Ponta, noul premier desemnat. Vezi care sunt numele vehiculate pentru noul cabinet!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor Ponta, liderul PSD şi copreşedinte al USL este noul premier desemnat, după ce vineri Guvernul Ungureanu a căzut în urma votului din Parlament al moţiunii de cenzură depusă de opoziţie.

Preşedintele Traian Băsescu i-a încredinţat lui Ponta sarcina de a forma viitorul Cabinet şi a precizat faptul că în cadrul consultărilor avute cu partidele politice numele preşedintelui PSD a fost singurul nume pronunţat.

Potrivit Mediafax, cele mai vehiculate nume pentru formrea noului Guvern sunt foşti miniştrii ca Ilie Sârbu, Mariana Câmpeanu, Ioan Rus, Andrei Marga şi persoane care ar accede pentru prima dată la asemenea funcţii, precum Daniel Constantin , Liviu Voinea, Titus Corlăţean, Relu Fenechiu, Corneliu Dobriţoiu, Mircea Diaconu, sau Varujan Pambuccian.

Vicator Ponta a fost procuror, secretar de stat, ministru, parlamentar, iar din 2010 este preşedinte al PSD. S-a născut la 20 septembrie 1972, în Bucureşti, are doi copii şi se află la a doua căsătorie. Este căsătorit cu eurodeputatul PSD Daciana Sârbu, fiica social-democratului Ilie Sârbu, vicepreşedinte al PSD şi ministru al Agriculturii în Guvernele Năstase şi Boc.

Din 1995 până în 1998, Ponta a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, iar din 1998 până în 2001 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie – Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică.

Din octombrie 2002 Ponta a fost lector universitar la catedra de Drept Penal a Universităţii Româno-Americane, iar din martie 2007 – conferenţiar universitar la aceeaşi universitate.

A ocupat funcţia de secretar de stat, şeful Corpului de Control al Guvernului, în perioada 2001-2004, în timpul Guvernului Năstase. Din anul 2004 este deputat PSD de Gorj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea