Rămâi conectat

Politică Administrație

Viceprimarul Paul Voicu: Sunt parcări suficiente, în toate zonele din Alba Iulia, problema e că ei se bat pentru un loc de parcare sub „nasul blocului”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vot sedinta cl alba iuliaEfortul şi “turele de serviciu” făcute două zile la rând, în frig şi în noapte, de către albaiulieni în faţa Primăriei pentru a fi siguri că vor prinde unul dintre locurile de parcare scoase la închiriat de administraţia locală în zona cuprinsă între străzile Cloşca, b-dul 1 Decembrie 1918, Aleea Tineretului, b-dul Revoluţiei 1989, str. Arnsberg  şi  b-dul. Transilvaniei, nu au prea meritat, pentru cei care nu au vrut neapărat un loc chiar „sub nasul blocului”. Reprezentanţii primăriei au anunţat astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare de CL, că  la momentul actual peste 100 de locuri de parcare au rămas neocupate. Astfel, cetăţenii care nu s-au îngrămădit la coadă, încă îşi mai pot depune cererile.

 Viceprimarul municipiului, Paul Voicu a precizat că de fapt nu numărul locurilor de parcare reprezintă o problemă pentru cetăţeni, ci locul dorit, de sub geam.  “Nu este adevărat că lumea se bate pentru un loc de parcare, nu a fost niciodată, pe nicio zonă în municipiul Alba Iulia o astfel de problemă. Sunt parcări suficiente în toate zonele. Mai avem de repartizat o singură zonă, bd. Transilvaniei şi Vasile Goldiş, şi tot oraşul va fi repartizat cu parcări. Problema este că ei se bat pentru un loc de parcare sub nasul blocului, nu că nu sunt locuri suficiente”, a explicat viceprimarul.

 Potrivit acestuia, până marţi la ora 16.00, au fost depuse în total de 576 de cereri pentru cele 720 de locuri de parcare disponibile.

 Totodată, el a ţinut să menţioneze că toată lumea s-a organizat bine, atât cetăţenii, afară, cât şi echipa primăriei înăuntru, dar şi faptul că din partea primărei lumea a aşteptat doar două ore la coadă.

 „Noi am ştiut, am fost pe aici, şi sâmbătă şi duminică. Ei s-au organizat foarte bine, cu tabele, cu numere de ordine, cu grupe care au stat pe rând acolo, nu non-stop, excelent. Iar noi, în interior, am făcut trei echipe în loc de una astfel că luni până la ora 10.00 au fost aproximativ 400 de cereri depuse. Deci din partea noastră au stat practic două ore, de la 8 la 10.00. Dacă dânşii au vrut să stea de sâmbătă sau duminică, nicio problemă. Eu personal, în Ampoi III, am stat de la ora 18.00 până la 1.30 noaptea, am făcut schimb, iar dimineaţa la 7 am fost înapoi. La fel şi domnul consilier Vasile Crişan, care a stat la coadă în aceste zile”, a spus Paul Voicu.

 Pe de altă parte, se pare că totul a pornit de la problema locurilor de parcare în zona M-urilor, unde, prin construcţie, blocul M7 nu are niciun loc de parcare. „Blocurile M7-M12, pe hartă, au desenate 8 locuri de parcare la 6 scări, unde sunt 100 şi ceva de apartamente. De asta ar fi fost aglomeraţia asta”, a spus consilierul local, Vasile Crişan.

 Deşi unii consilieri ar fi cerut să se găsească o posibilitate de modificare a regulamentului, astfel încât lumea să nu mai stea la coadă, viceprimarul Paul Voicu este de părere că dacă până acum 90% din locurile de parcare au fost atribuite după acest regulament, votat în CL, nu are rost ca acesta să fie schimbat.

 „Am înţeles că anumite formaţiuni politice doresc să schimbe regulamentul să nu mai stăm la coadă. Dacă doriţi acum, când 90 la sută este gata, puteţi veni cu proiect de hotărâre să-l schimbăm. „Dacă veţi găsi un mod ca să nu mai stea lumea la coadă, care doreşte locul x de sub geamul Y, vă rog să veniţi cu el”, a spus Paul Voicu.

 Până la momentul actual, în trei ani de zile, în municipiul Alba Iulia au fost repartizate peste 4000 de locuri de parcare, urmând ca de săptămâna viitoare să se repartizeze şi cele din zona  Bd. Transilvaniei şi Vasile Goldiş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea