Rămâi conectat

Politică Administrație

Vicepreședintele ANRSC, Daniel Zdrânc, la Radio Unirea FM: „Consiliul Județean nu a reglementat corect situația transportului public”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vicepreședintele ANRSC, Daniel Zdrânc, la Radio Unirea FM: „Consiliul Județean nu a reglementat corect situația transportului public”

Daniel Zdrânc, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile de Uitilăți Publice, a discutat, astăzi, joi, 23 ianuarie, în cadrul emisiunii difuzate la postul nostru de radio, Radio Unirea Fm, despre situația transportului public.

„Cu transportul public avem probleme foarte serioase. Dacă vă aduceți aminte, eram consilier județean și cred că a fost o premieră pentru județul Alba: am votat singur!” a declarat Daniel Zdrânc, menționând că, în acel moment, în timp ce era consilier județean, a fost singurul care a votat împotriva unui proiect de hotărâre.

Conform vicepreședintelui Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile de Uitilăți Publice, la acel moment, urmau să fie în instanță niște proceste legate de transportul public județean, pe care Consiliul Județean risca să le piardă, fiind acuzat de către ceilalți membrii că dorește să „lase județul fără transport public în comun”.

„Programul inițial de transport județean a fost modificat, iar câțiva transportatori au fost scoși de pe trase. Ei au atacat în instanță, unul dintre ei chiar a câștigat la Curtea de Apel Cluj și a fost repus pe traseu, iar instanța a stabilit că, în sarcina Consiliului Județean, să reia sau să facă un nou program de transport județean. Consiliul Județean nu a vrut să facă acest lucru, a făcut un program nou de transport, dar bazat pe aceleași documente ca și programul vechi și de acolo au început, așa pe scrut să spun, problemele” a declarat Daniel Zdrânc.

Acesta a adăugat că în momentul în care a votat singur împotriva Consiliul Județean (n.r.: 2016/2017), au urmat niște procese, pe care Consiliul Județean le-a pierdut pe linie.

„Nu a câștigat absolut niciun proces și a plătit niște despăgubiri uriașe. Sume foarte mari pe care le-a pierdut, datorită acestor procese.”

Din nefericire, situația în momentul de față este la fel de incertă.

„Am făcut și câteva modificări legislative, vom vedea ce se întâmplă… Cert este că nici în momentul de față Consiliul Județean nu a reglementat corect această situație a transportului județean și acestui program de transport județean. Vom vedea ce se va întâmpla pe viitor”.

„Sumele care au fost pierdute de Consiliul Județean, în instanță, ca despăgubiri și dobânzi către acei opratori care au acționat în judecată Consiliul Județean, au fost plătite din bugetul CJ, și practic, din banii noștri, ai tuturor…” a adaugat Daniel Zdrânc cu privire la procesele pe care Consiliul Județean le-a pierdut în instanță.

Această problemă cu transportul, se pare că este veche de mai bine de 8 ani, de dinainte de anul 2012. Inițial au fost scoși de pe transport câțiva transportatori care, ulterior, au fost înlocuiți cu alții.

„Acesta a fost punctul de unde a plecat scandalul. Ulterior, instanțele s-au pronunțat, inclusiv legat de punerea pe traseu a unor operatori și repuși pe traseu. Alții, nu au mai fost repuși, dar au câștigat ulterior în instanță, tot ce înseamnă despăgubiri pentru perioada în care nu au reușit să efectueze aceste curse de transport județean. Sumele despre care vorbim sunt foarte mari, de ordinul milioanelor de euro”.

Vicepreședintele ANRSC a menționat că, atunci când s-a ridicat în Consiliul Județean și a spus că a întâmpinat atât piedici, cât mai ales ironii din partea celorlalți membrii, când a prezentat situația problematică a transportului în comun de la noi din județ.

„Chiar colegii mei, nu au crezut atunci ce am spus. Ulterior, când au început să vină citațiile de la judecătorie, au început să-și dea seama că acel consilier care nu se pricepe, a avut dreptate”. a adăugat Daniel Zdrânc pentru Unirea FM


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea