Vezi STAREA PÂRTIILOR DE SCHI DIN ALBA valabilă în acest weekend | 16 martie 2012
Domeniul Schiabil Şureanu
Acces: ruta Sebeş – barajul Oaşa pe DN 67 C, apoi la dreapta, pe lângă baraj pe DJ 704, ruta Oașa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu. Distanţă: 82 km. Durată: maxim 2 h 30 min, incluzând popasuri.
Drum: în urma încălzirii, starea drumului (până la lacul Oașa) este foarte bună. Totuși, unele porțiuni de drum între lacul Oașa și pârtii (DJ 704) continuă să fie foarte dificile, dat fiind că zăpada de pe carosabil a început să se topească. Totuși, drumul este accesibil până și mașinilor cu gardă joasă, dar se impune folosirea anvelopelor de iarnă și a lanțurilor.
Parcare: este suficientă.
Pârtii: în prezent, toate cele 8 pârtii (A 1, A 2, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcționale. Grosimea stratului de zăpadă continuă să măsoare în jur de 1 m, fiind perfect pentru schi și snowboard. Pârtiile nu prezintă decât foarte puține denivelări.
Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Șureanu va fi frumoasă în weekend, cu cer senin și temperaturi care se vor încadra între -4 și +5 grade Celsius; vântul va sufla slab până și pe cele mai în alte culmi. Vremea va fi, așadar, ideală pentru schi.
Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei restaurante de tip after-schi, aflate pe pârtii.
Atenționare specială: în porțiunile de drum cu zăpadă topită, sporiți atenția și măriți viteza pentru a nu rămânea blocați în gropile și șanțurile drumului.
Informații despre cazare: www.schisureanu.ro, www.luncile-prigoanei.ro, www.luncile-prigoanei.eu, www.valeasebesului.ro
Instalații de cablu: telescaunul și cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.30 – 16.30. Totuși, dacă vântul va depăși viteza de 60 km/oră, telescaunul va fi oprit din motive de siguranță.
Tarife pentru Domeniul Schiabil Șureanu
Tarife: adulţi / copii
Skipass 1 punct – 5 lei / 4 lei
Skipass 3 puncte – 15 lei / 10 lei
Skipass 6 puncte – 25 lei / 20 lei
Skipass 12 puncte – 45 lei / 35 lei
Skipass pentru o zi – 75 lei / adult şi 60 lei / copil
Teleschi Curmătura – 1 punct / urcare
Teleschi Șureanu – 1 punct / urcare
Telescaun Aușelu – 2 puncte / urcare
Arieşeni (stațiunea Vârtop)
Acces: stațiunea se află la granița dintre județele Alba și Bihor, la o altitudine de circa 1.200 m, aproape de șosea. În județul Alba, ruta este Alba Iulia – Câmpeni pe DN 74 A, apoi pe DN 75 ruta Vadu Moților – Albac – Scărișoara – Gârda de Sus – Arieșeni – Bubești – Vârtop. Distanță Alba Iulia – pârtii: 127 km. Durată: 2 h 30 min, incluzând popasuri.
Drum: este asfaltat în întregime, fiind accesibil oricărui tip de autovehicul.
Parcare: este suficientă.
Pârtii: în ciuda încălzirii din ultima perioadă, stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2 se prezintă excelent, având aproximativ 1 m grosime.
Meteo: conform prognozelor meteo (www.accuweather.com), vineri, sâmbătă și Duminică va fi vreme caldă și deosebit de frumoasă, ideală pentru schi. Valorile termice se vor încadra între -3 și +16 grade Celsius. Vântul va avea intensitate slabă.
Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor.
Atenționare specială: evitați să atingeți viteze mari la coborârea pe schiuri și snowboard, întrucât pârtiile prezintă denivelări și, astfel, pot avea loc coliziuni cu consecințe grave între schiori.
Informații despre cazare: www.cazare-arieseni.viaromania.eu, www.arieseni.info, www.parcapuseni.ro, www.arieseni-apuseni.ro
Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.
Tarife pentru pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2
Tarife teleschi Vârtop 1: adulţi / copii
1 urcare – 5 lei / 3 lei
Tarife teleschi Vârtop 2: adulţi / copii
1 urcare – 2 lei / 1 leu
Informații suplimentare: „Alba. Pagini de vacanță” (revista online de turism a Consiliului Județean Alba www.stiri.turismalba.ro)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara Ioan Hădărig, scriitor și eseist originar din municipiul Aiud, județul Alba, a fost distins miercuri, 20 noiembrie 2024, cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, pentru volumul „ASTĂZI CERUL […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan