Rămâi conectat

Curier Județean

Vezi: NOUA LISTĂ cu actele necesare înscrierii copiilor în creșele din Alba Iulia propusă spre aprobare Consiliului local

Publicat

în

O nouă listă privind actele necesare înscrierii copiilor în creșele din Alba Iulia va fi propusă spre aprobare Consiliului local, în ședința de marți, 31 mai.

cresa cetatePrecizăm că la vechea listă, au fost adăugate încă două documente:

– copie după decizia de reluare a activităţii profesionale în care să se specifice data reluării activităţii părintelui care a beneficiat de indemnizaţia pentru creşterea copilului; pentru cei care îşi reiau activitatea înainte de împlinirea vârstei de 1 an, respectiv 2 ani, a copilului, în funcţie de opţiunea aleasă;

Elit - Gustul Desăvârșit

– contractul de muncă tradus în limba română pentru persoanele care au realizat venituri în străinătate în ultimele 6 luni anterioare înscrierii, pentru cei care declară că nu realizează venituri, adeverinţă de la Administraţia Financiară.

LISTA COMPLETĂ cu actele necesare înscrierii copiilor în creșele din Alba Iulia:

 1. Cererea de înscriere (se poate procura de pe site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia, www.apulum.ro sau de la cam.8 – birou relaţii cu publicul, din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, Calea Moţilor, nr.5A);
 2. Copie după certificatul de naştere al copilului;
 3. Copie faţă-verso după actele de identitate ale părinţilor/reprezentanţilor legali,

copie după certificatele de naştere ale fraţilor minori şi după caz, copie a hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei;

 1. Copie după certificatul de căsătorie;
 2. Orice act-care dovedeşte uniunea-consensuală
 3. Adeverinţă de venituri pentru fiecare dintre părinţi/reprezentanţi legali. Acestea pot fi:
 4. a) adeverinţă cu venitul brut al părintelui realizat în ultimele 6 luni, anterioare înscrierii, cu precizarea valabilității contractului de muncă:
 5. b) copie după decizia de stabilire a indemnizaţiei pentru creşterea copilului (în cazul în care unul dintre părinţi se află în concediu pentru creşterea copilului) eliberată de Agenţia judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba;
 6. c) copie după decizia de reluare a activităţii profesionale în care să se specifice data reluării activităţii părintelui care a beneficiat de indemnizaţia pentru creşterea copilului, pentru cei care îşi reiau activitatea înainte de împlinirea vârstei de 1 an, respectiv 2 ani, a copilului, în funcţie de opţiunea aleasă;
 7. d) decizia de suspendare a activităţii profesionale;
 8. e) cupoane de pensie, şomaj; alte acte doveditoare de venituri, după caz;
 9. Pentru persoanele care au realizat venituri în străinătate în ultimele 6 luni anterioare

înscrierii, se prezintă contractul de muncă tradus în limba română, iar pentru cei care declară că nu realizează venituri, adeverinţă de la Administraţia Financiară;

 1. Adeverinţă de la medicul de familie, în care să se menţioneze ca respectivul copil este

sănătos clinic şi apt pentru intrare în creşă;

 1. Fişa de imunizări;
 2. Certificat de încadrare în grad de handicap grav pentru copil (unde este cazul, altul din familie decât cel pentru care solicită înscrierea în creşă);
 3. Certificatul de deces / sentinţă de divorţ, definitivă şi irevocabilă, pentru părintele unic;
 4. Adeverinţă pentru fraţii care frecventează în anul şcolar următor, grădiniţa din apropierea creşelor (Grădiniţa nr.13 şi Grădiniţa nr.14);
 5. Adeverinţă de student/ masterand la zi, pentru părintele/reprezentantul legal al copilului, cu precizarea continuităţii studiilor şi în anul şcolar următor;
 6. Alte acte justificative în funcţie de situaţia descrisă în cerere, pentru a putea beneficia de punctaj.
 7. Pentru locurile sociale se depun şi următoarele acte:

– acte care să demonstreze situația de urgență a familiei (moartea subită a unuia dintre părinți/ reprezentanți legali, accident al unuia dintre părinți etc.)

– plan de serviciu și anchetă socială de la Direcția de Asistență Socială Alba Iulia (pentru situația în care copilul este cu risc de separare de familie).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Crișan Ileana, din Teiuș, sărbătorită la vârsta venerabilă de 101 ani, cu o diplomă, flori și o „surpriză dulce”

Publicat

în

FOTO| Crișan Ileana, din Teiuș, sărbătorită la vârsta venerabilă de 101 ani, cu o diplomă, flori și o „surpriză dulce”

Crișan Ileana, bătrânica de 101 ani, care locuiește în Teiuș, a fost vizitată și felicitată de reprezentanții primăriei, cu ocazia împlinirii acestei vârste venerabile.

Aceasta a primit din partea primarului Teiușului, Mirel Hălălai, o diplomă, un buchet de flori și un tort aniversar.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Astăzi, 23 mai 2022, aniversare de neuitat la Teius, împlinirea venerabilei vârste de 101 ani, a doamnei Crisan Ileana.

Momentul emoționant a fost marcat și amplificat de prezenta familiei și de vizita domnului primar, care a ținut sa felicite aceasta longeviva vârsta la care doamna Crisan Ileana a ajuns, oferindu-i un frumos buchet de flori, o diploma și un delicios tort.

Ii dorim zile senine și multă sănătate!

La mulți ani, stimata doamna!”, au transmis reprezetanții Primăriei Teiuș, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Săptămâna Prevenirii Criminalității: Polițiștii din Alba au susținut dezbateri pentru prevenirea discriminării, sub sloganul ”Diferiți, dar egali!”

Publicat

în

Săptămâna Prevenirii Criminalității: Polițiștii din Alba au susținut dezbateri pentru prevenirea discriminării, ”Diferiți, dar egali!”

În cadrul Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității, ziua de luni, 23 mai, a fost dedicată prevenirii discriminării.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu partenerii tradiționali în desfășurarea activităților informativ – preventive au susținut dezbateri pe această temă, sub sloganul ”Diferiți, dar egali!”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au fost prezenți la Serviciul Public de Asistență Socială Cugir – Baia Socială, unde au prezentat criteriile și formele discriminării, în scopul de a înțelege că oamenii sunt diferiți, dar egali în drepturi.

Același mesaj a fost susținut și în fața elevilor care studiază la Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu Cugir și la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, polițiștii informându-i pe copii despre necesitatea acceptării și respectării drepturilor, dar și despre faptul că discriminarea este un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege.

Reamintim faptul că, în perioada 22 – 27 mai 2022, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

În context, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organizează, zilnic, activități preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Mâine, 24 mai, vor fi desfășurate activități de prevenirea violenței domestice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

5 proiecte în valoare de peste 21 de milioane de lei depuse de primăria Cugir, prin PNRR: În ce vor fi investiți banii

Publicat

în

5 proiecte în valoare de peste 21 de milioane de lei depuse de primăria Cugir, prin PNRR: În ce vor fi investiți banii

Orașul Cugir vrea să acceseze fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru dezvoltarea invațământului și pentru digitalizare în administrația locală

În prima săptămână de lansare a apelurilor de proiecte din componenta PNRR C10 destinată comunităților locale, în zilele de 18 și 20 mai, Primăria Cugir a depus un număr de cinci proiecte a căror valoare totală este de aproximativ 21.300.000 lei. „Am reușit să ne organizăm și să ne încadrăm în condițiile aferente acestui program, inclusiv în limitele de timp care ne-au fost impuse prin aplicarea principiului primul venit/primul servit”. Am înaintat cinci cereri de finanțare pentru investiții care răspund necesităților noastre de dezvoltare și sunt în acord cu ghidul specific PNRR. Este vorba de trei proiecte de dezvoltare a infrastructurii educaționale și două proiecte care vizează digitalizarea administrației locale” a declarat primarul Adrian Teban.

Potrivit edilului, unul dintre proiectele administrației locale își propune „Dezvoltarea învățământului preuniversitar prin crearea unui campus multifuncțional în orașul Cugir”. Viitorul campus va găzdui centre IT, tehnic-dual, robotică, etc. în cadrul cărora elevii vor avea șansa să-și dezvolte abilitățile conform standardelor actuale. În acest sens, vor fi realizate lucrări de reabilitare și creștere a eficienței energetice a trei clădiri aparținătoare Colegiului Național ”David Prodan” Cugir, aflate în momentul de față într-o stare avansată de degradare: atelierul școală, căminul de elevi și fosta cantină. Valoarea totală a proiectului este de 11.472.575,80 lei (inclusiv TVA).

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot Colegiul Național „David Prodan” ar urma să beneficieze de reabilitare sălii de gimnastică, construită în anul 1977 sub forma unei clădiri independente compusă din două corpuri alăturate, reprezentând sala de gimnastică , repectiv vestiare și centrală termică. Investiția presupune renovarea energetică moderată a acestei săli de sport, valoarea totală a proiectului fiind de 1.581.926,50 lei (inclusiv TVA).

Pentru îmbunătățirea infrastructurii celuilalt colegiu din localitate, administrația locală a înaintat o cerere de finanțare în valoare de 7.516.727,82 lei (inclusiv TVA). Cu acești bani, Primăria Cugir își propune să reabiliteze căminul Ion D.Lăzărescu Cugir, care, datorită vechimii și a întreținerii insuficiente, se află în stare accentuată de degradare. Investiția vizează lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii, în valoarea totală de 7.516.727,82 lei (inclusiv TVA).

Potrivit primarului Adrian Teban, administrația cugireană a dorit să profite de oportunitatea oferită PNRR pentru a mai face un pas important spre digitalizare, astfel că a depus două proiecte pentru actualizarea în format digital a documentațiilor de amenajarea teritoriului și de urbanism. Este vorba despre Planul de mobilitate urbană a oraşului Cugir și Planul Urbanistic General al UAT Cugir, a căror valoare este de 97.591,90 lei , respectiv 609.161 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare