Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Veteranii de război din Cugir cer sprijinul MApN pentru majorarea indemnizțiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârşitul săptămânii trecute, 20 de veterani de război din Cugir au semnat un Memoriu adresat Ministerului Apărării Naționale, personal ministrului Mircea Duşa, prin care au solicitat majorarea indemnizaţiei de veteran cu 100-150 lei/lună.

Ceriţa lor este motivată de greutăţile pe care le întâmpină din cauza pensiilor mici, nevoia de a-şi cumpăra medicamente sau necesitatea de a-i remunera pe cei la care apelează să-i ingrijească. Or, indemnizaţia lor se ridică actualmente, după cum se știe, la 250 lei/lună. O altă solicitare se referă la cererea purtătorilor de brevete de război (veterani și văduve), ca biletele de călătorie și abonamentele gratuite pentru transportul public sau CFR să poată fi folosite și de persoana care este cea mai apropiată veteranului aflat în suferință.

Demersul lor este susţinut de Asociația ”PRO Cugir”, iniţiatoare de altfel, a redactării și înaintării scrisorii către MAPN, asociaţie care prin preşedintele Aurel Voicu, de mai bine de trei ani, pune în aplicare un program denumit ”Respect și onoare pentru veteranii de război”.

Membrii asociaţiei se preocupă ca în fiecare an, cu prilejul zilelor de naștere a fiecărui veteran, să se deplaseze la domiciliul acestuia, prilej cu care îi înmânează daruri constând în alimente, alte produse de necesitate precum și control medical de specialitate gratuit, pentru servicii de cardiologie, stomatologie și oftalmologie. Tot la iniţiativa respectabilei asociaţii, în anul 2009, Consilul Local a hotărât conferirea medaliei și a diplomei de onoare a oraşului Cugir, celor 35 de veterani de război aflați la acel moment în viaţă.

Prezentam mai jos lista cu numele veteranilor de război din Cugir, actualizată la 1 ianuarie 2013:
– Baboi Grigore – 86 de ani
– Benea Nicolae – 99 de ani
– Botogel Nicolae – 89 de ani
– Chineja Victor – 93 de ani
– Cristea Gherasim – 90 de ani
– Dragosin Iosif – 92 de ani
– Dragan Octavian – 93de ani
– Duvlea Neculaie – 85 de ani
– Onețiu Ioan – 92 de ani
– Pamfil Aurel – 80 de ani
– Ștefănescu Gheorghe – 88 de ani
– Ștefănuț Ilie – 91 de ani
– Tigău Petru – 90 de ani

În localitatea componentă Vinerea:
– Bura Nicolae – 90 de ani
– Crăciun Ștefan – 89 de ani
– Filimon Sabin – 91 de ani
– Sandru Sabin – 89 de ani
– Oltean Vasile – 91 de ani

În localitatea componentă Călene: Mugescu Petru – 90 de ani

În localitatea componentă Mugești: Iancu Ioan – 92 de ani

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea