Rămâi conectat

Ştirea zilei

Veşti bune pentru viitoarele mame din Apuseni: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni are de curând un medic specialist neonatolog

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Spitalul Orăşenesc Cîmpeni are de curând un medic specialist neonatolog

De la începutul acestei luni, femeile însărcinate din Apuseni pot veni cu încredere la Spitalul Orăşenesc Cîmpeni pentru a naşte: Compartimentul Neonatologie, din cadrul Secţiei Pediatrie are un medic specialist pentru nou-născuţi, pe doamna doctor Lavinia Maria Ionaşcu. Referitor la recenta sosire a medicului neonatolog în acest spital, economistul Dragomir Morcan – managerul spitalului, a declarat: „Mulţumesc doamnei doctor Ionaşcu pentru că a acceptat să vină să lucreze în unitatea noastră, care sperăm că va avea pe viitor toţi medicii de care are nevoie.

Avem discuţii cu medici specialişti pe Pediatrie şi Interne care ne vor sosi în curând, dar mai trebuie să aducem şi alţi medici specializaţi în ORL, dermatologie, oftalmologie, precum şi unul specialist în activitatea de prevenire şi control al infecţiilor nosocomialspital cimpenie. Urmează ca acest compartiment pentru nou-născuţi să fie renovat în scurt timp, deja avem planuri concrete în acest sens, acesta fiind dotat recent şi cu diferită aparatură medicală de specialitate”. Ulterior, pe doamna doctor Ionaşcu am găsit-o aşteptând ca o mamă însărcinată să nască în scurt timp, alături de aceasta fiind dr. Lăcrămioara Morar – medic specialist obstetrică-chirurgie în cadrul spitalului, şi dr. Ovidiu Stelian Ţuhaşu – medic specialist ATI, care lucrează aici de aproape 3 ani.

Doctorul neonatolog Ionaşcu a precizat că va veni ori de câte ori este nevoie, de la aproximativ 50 de km, din judeţul Hunedoara, să ofere ajutor compartimentului şi Secţiei Pediatrie, adăugând că va asista la naşteri, apoi va urmări evoluţia nou-născutului până la 4 săptămâni. Medicul Țuhaşu – specialist în anestezie-terapie intensivă, a declarat la rândul lui că vine, în limita posibilităţilor, la spitalul din Cîmpeni oricând este solicitat şi atunci când este de gardă, în aproximativ două sâmbete pe lună, acesta fiind angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, pe Secţia ATI. Spre deosebire de alţi doctori, acesta a menţionat că vine la Cîmpeni cât poate de repede, cu diferite mijloace de transport pe care le are la dispoziţie: autobuzul, microbuzul, prieteni şi chiar cu maşini pe care le găseşte de ocazie. „Am profitat de faptul că domnul doctor Ionel Mucea a format la Cîmpeni şi la Alba Iulia o echipă de profesionişti care menţin supravieţuirea spitalelor, iar eu sunt unul dintre cei care am decis să rămân în ţară, deoarece consider că sănătatea şi viaţa pacienţilor depind foarte mult de un anestezist”, a mai adăugat în completare doctorul Țuhaşu. Tot atunci, în timpul unei scurte vizite prin spital, am întâlnit-o pe doamna Monica Mardare, în vârstă de 32 ani, care provine dintr-o familie de intelectuali din oraşul Cîmpeni, ambii soţi fiind profesori. Aceasta era internată în Compartimentul Neonatologie alături de fiul său, născut în urmă cu câteva zile, şi cu mult entuziasm ne-a declarat următoarele: „Datorită faptului că pe primul meu copil l-am născut aici în urmă cu câţiva ani, am decis ca şi de această dată să nasc tot la Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, având-o alături de mine pe doctoriţa Lăcrămioara Morar.

La naştere a asistat şi doamna asistentă Cristina Bîrla, căreia doresc, de asemenea, să-i mulţumesc, ca de altfel întregului personal din Compartimentele Neonatologie și Obstetrică – Ginecologie şi Secţia Pediatrie. Condiţiile din spital au fost foarte bune, mi s-au asigurat toate cele necesare pentru naştere, personalul este foarte bine pregătit şi se implică din toate puterile în ceea ce face, infirmierele sunt harnice, curăţă, dezinfectează, schimbă lenjeria zilnic, îşi fac toată treaba. În cele câteva zile de când sunt aici au mai născut încă 4 mame, înţelegând că în luna iunie au fost înregistrate în spital 10 naşteri. Dacă ar fi să mai nasc altădată, aş alege tot acest spital pentru că este acasă, la mine în oraş, sunt foarte mulţumită de devotamentul şi profesionalismul personalului din spital, și le sfătuiesc şi pe alte mămici să vină cu încredere să nască tot aici”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea