Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Veşti bune pentru românii cu credite: Indicele ROBOR a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 4 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Veşti bune pentru românii cu credite: Indicele ROBOR a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele 4 luni

Indicele ROBOR folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la credite, a ajuns la cea mai mică valoare din utlimele patru luni şi jumătate. Atfel, de la 7,70%, cât înregistra în sesiunea precedentă, ROBOR coboară la 7,66%. Ca reper, în data de 26 octombrie, de exemplu, indicele avea valoarea de 8,21%, după ce pe 1 august depăşise pragul psihologic de 8%.

Şi ROBOR la 6 luni se află pe o pantă descendentă. Valoarea acestuia a scăzut şi ea, de la 7,91% la 7,88%. Cea mai mare valoare a atins-o tot la sfârşitul lui octombrie, adică 8,31%. Vorbeam atunci despre cea mai mare valoare din ultimii aproape…. 13 ani!

Creşterea ROBOR a început în februarie anul acesta, pe fondul războiului din Ucraina. Iar acum căderea pare că vine după ce Consiliul Concurenţei a luat băncile la verificat. Asta, în contextul în care bancherii au fost acuzaţi că ar fi făcut anumite înţelegeri, peste cele uzuale, pentru a creşte nejustificat dobânzile ROBOR.

Trebuie ştiut – evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori, printre care politica monetară a Băncii naţionale, lichiditatea de pe piaţă, inflaţia, dar şi politica fiscală.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea