Veste proastă pentru unii șoferi din România. În marile orașe este posibil să se impună noi limite circulaţiei maşinilor diesel

Comisia Europeană cu ochii pe România din cauza poluării: în marile orașe este posibil să se impună noi limite circulaţiei maşinilor diesel.

Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie referitor la calitatea aerului în nouă ţări membre UE, inclusiv România, situaţie care ar putea conduce la instituirea de limite privind circulaţia vehiculelor diesel în oraşele mari, afirmă surse citate de publicaţia Welt am Sonntag.

ELIT

Comisia Europeană intenţionează să intensifice presiunile asupra ţărilor acuzate că nu iau măsuri eficiente pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în zonele urbane. În acest context, Karmenu Vella, comisarul UE pentru Mediu, Afaceri maritime şi Pescuit, ar putea sesiza Curtea de Justiţie a UE (CJUE) din cauza refuzului autorităţilor din ţările respective de a adopta măsuri necesare diminuării poluării, afirmă surse citate de publicaţia germană Welt am Sonntag.

Conform publicaţiei, situaţia ar putea conduce la instituirea de limite privind circulaţia vehiculelor diesel în marile centre urbane.

Comisia Europeană a anunţat oficial că urmează să decidă dacă lansează ori nu procedurile de sancţionare a celor nouă state membre UE, printre care se numără şi România, evaluate în privinţa măsurilor de îmbunătăţire a calităţii aerului în zone urbane, informează Mediafax.

La sfârşitul lunii ianuarie, Comisia Europeană a somat România şi alte opt ţări europene să prezinte măsuri pentru diminuarea poluării aerului, în caz contrar urmând să fie lansate procedurile de sancţionare. Pe 30 ianuarie, la Bruxelles a avut loc o reuniune la nivel ministerial cu reprezentanţii a nouă ţări care nu respectă normele privind calitatea aerului. Cele nouă state membre – Cehia, Germania, Spania, Franţa, Italia, Ungaria, România, Slovacia şi Marea Britanie – riscă să fie vizate de proceduri de sancţionare din cauza depăşirii limitelor stabilite în cazul poluării aerului.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Eu 5 aprilie 2018 at 14:53

Comisia europeana trebuia sa stea mai intai cu ochii pe constructorii auto,pt.ca nu toti au vandut EURO5-vw,audi,porsche,skoda au vandut cazane pe aburi.Trebuia sa stea cu ochii pe constructorii germani care au facut experimente pe maimute pt.a vedea efectul poluarii de la motoarele lor diesel apoi sa ia Romania de urechi pt.masuri impotriva poluarii.Nu tot ce e diesel e pe aburi ca vw@comp.

independentii 6 aprilie 2018 at 11:37

Or fi prosti englezii ca o lasa moale cu UE ?

Eu 6 aprilie 2018 at 15:47

In primul rand,englezii fac masini si nu cazane pe aburi made in germany non-euro.Cat despre euro5 sau 6,arienii lui hidler mai au de invatat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...