Rămâi conectat

Ştirea zilei

VESTE BUNĂ: Spitalul Municipal Blaj se redeschide, din 9 iunie, pentru populație. Precizări pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Blaj anunță că începând din 9 iunie 2020, Spitalul Municipal Blaj se va redeschide pentru populație.

”Așa cum am promis, revenim cu informații legate de pregătirea Spitalului Municipal Blaj pentru reluarea serviciile medicale pentru pacienții din zonă, altele decât cele de tratare a cazurilor de coronavirus.

Luni, 1 iunie, toți pacienții infectați cu Covid-19, internați la Spitalul Municipal Blaj, au fost mutați în clădirea Spitalului Vechi, situată pe strada Republicii, Nr. 2, unde a fost amenajată o secție ATI, și au fost pregătite saloanele, băile și toate circuitele necesare pentru acest tip de servicii medicale.

Marți, 2 iunie, au fost dezinfectate toate spațiile medicale din incinta Spitalului Nou, secțiile în care au fost internați pacienții tratați de Covid-19 și celelalte secții ale spitalului. Dezinfecția a fost efectuată cu biocid PP2 cu atomizoare. Această operațiune s-a efectuat cu personal și echipamente de specialitate puse la dispoziție, gratuit, de un operator economic din municipiul Blaj. Vineri, 5 iunie, se va efectua curățenia generală în toate spațiile Spitalului Nou, tot cu produse dezinfectante, care va fi urmată de nebulizarea aerului și suprafețelor în toate spațiile spitalului.

Tot în această perioadă, se efectuează lucrări de modernizare a Blocului Alimentar. Spitalul Municipal Blaj a profitat de perioada în care servirea pacienților s-a făcut în regim catering pentru a aduce bucătăria spitalului la cele mai noi standarde, în condițiile în care aparatura a fost achiziționată înainte de pandemia de coronavirus. Această modernizare se efectuează în regie proprie, cu angajați ai Spitalului și cei ai Serviciului Public din cadrul Primăriei Blaj.

Începând de marți, 9 iunie, vor fi redeschise Ambulatoriul (Policlinica) și secțiile spitalului. Excepție face Compartimentul Primiri Urgențe, a cărui redeschidere se va amâna cu câteva zile. Acest lucru este cauzat de faptul că purtăm discuții cu Direcția de Sănătate Publică Alba și medicii din Spitalul Blaj pentru amenajarea circuitelor necesare desfășurării actului medical în cele mai sigure condiții, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

În plus, o parte din personalul medical al Spitalului se află încă în linia întâi în lupta cu coronavirusul, fie în turele de la Spitalul Vechi, fie în perioada de carantină. Chiar dacă ne-am fi dorit să reluăm cât mai repede serviciile medicale pentru populație, trebuie să fim foarte responsabili, pentru a nu risca o eventuală îmbolnăvire a populației și pentru a avea în continuare un oraș fără cazuri de Covid-19, în condițiile în care la Spitalul Municipal Blaj sunt tratate în continuare cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ.

Din data de 9 iunie vor fi redeschise: Ambulatoriul (Policlinica), Secția Pediatrie, Secția Interne (Neurologie și Pneumologie), Secția Obstetrică-Ginecologie și Secția Chirurgie (Chirugie Generală, Chirurgie Vasculară, Ortopedie, Oftalmologie, ATI). Secția Psihiatrie nu va fi deschisă, serviciile medicale pentru acest tip de pacienți urmând a fi efectuate în Ambulatoriul Spitalului. Tot în Ambulatoriul Spitalului, vor fi tratate urgențele ușoare, până la deschiderea Compartimentului Primiri Urgențe.

Pentru serviciile medicale de la Spitalul Municipal Blaj, pacienții vor avea acces doar pe bază de programare.

Toate persoanele vor fi triate la cortul de triaj din curtea spitalului, vor fi termometrizate și vor intra în Ambulator doar la ora stabilită în programare. Până duminică, 7 iunie, vom anunța programul, numerele de telefon la care se vor face programările și măsurile de protecție necesare, în vederea reluării serviciilor medicale.

Decizia de funcționare a Spitalului Municipal Blaj pe noua structură (Covid-19 și non Covid-19) se face în baza aprobării primite de la Direcția de Sănătate Publică Alba și a ordinului Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, nr. 961/29.05.2020, publicat în Monitorul Oficial al României din data de 29.05.2020.

Reamintindu-vă că nu a fost dorința noastră ca Spitalul Blaj să devină spital suport pentru tratarea cazurilor de coronavirus, aceasta aparținând în exclusivitate Ministerului Sănătății, vă mulțumesc pentru răbdarea și înțelegerea de care ați dat dovadă, pentru toate eforturile și sacrificiile pe care le-ați făcut în această perioadă atât de dificilă pentru noi toți.

Le mulțumesc, totodată, cadrelor medicale și personalului care își desfășoară activitatea la Spitalul Blaj, care, prin profesionalismul lor și modul în care au tratat pacienții infectați cu Covid-19, ne-au adus în situația, fericită, de a pregăti din timp Spitalul Municipal Blaj pentru a putea relua serviciile medicale pentru pacienții din zonă, altele decât cele de tratare a cazurilor de coronavirus.

Datorită comportamentului exemplar al blăjenilor, am ajuns să fim una dintre comunitățile din România cu cele mai mici rate de infectare cu Covid-19, cu doar 2 pacienți (vindecați și externați) la o populație de 20.000 locuitori! Vă mulțumesc tuturor!

Rămânem uniți, în prima linie, optimiști, cu încrederea că la Blaj totul va fi bine în continuare!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea