Veste bună pentru polițiști: Vor avea salarii mai mari! Precizări de la MAI și despre dotările acestora

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat că oamenii legii vor avea salarii mai mari. De asemenea, șefa de la Interne a avut o discuție cu premierul Mihai Tudose despre dotarea polițiștilor.

 „Am avut săptămâna trecută discuții și cu premierul, și cu ministrul de Finanțe și sunt în măsură să spun, în acest moment, că pregătim un act normativ pentru ca și polițiștilor să le crească salariul cu 10%. Este un mesaj pentru polițiști, nu pentru sindicate, începând din momentul în care intră în vigoare actul normativ. Această proiecție este finalizată și în acest moment colegii mei de la minister sunt în discuții cu cei de la Ministerul Muncii”, a precizat Carmen Dan.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ea a explicat că această prevedere legislativă este gândită pentru a echilibra salariile dintre militari și polițiști, având în vedere că au fost constatate situații în care existau diferențe.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În ceea ce privește pensiile și salariile polițiștilor, ministrul de Interne a spus că drepturile deja câștigate nu se vor diminua.

„Se pregătește un act normativ cu care probabil o să se intre în ședința de Guvern de miercuri. Aș prefera să nu mă pronunț pe fond, până nu ajunge acest act normativ la avizare, la Ministerul Afacerilor Interne, pentru că noi vom fi avizatori. Însă aș pleca de la ce a declarat ministrul Muncii, aseară, și anume că nu se diminuează drepturile deja câștigate”, a arătat Carmen Dan.

Ea a menționat că există un deficit de personal în MAI, însă se lucrează pentru a găsi soluții la această problemă. „Este o realitate, avem un deficit foarte mare în MAI. Trebuie să luăm toate măsurile necesare să acoperim acest deficit și în sensul acesta ne-am mobilizat. Spuneam cu altă ocazie că intenționez să am o discuție cu premierul — a avut loc această discuție și da, sunt soluții pentru ca în perioada imediat următoare să aducem în sistem în jur de 4.000 de angajați și să intervenim cât se poate de concret pentru dotarea cu echipamente de intervenție în primul rând a polițiștilor de ordine publică, a celor care sunt în stradă”, a afirmat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a negat faptul că se pregătește un act normativ „peste noapte” în ceea privește pensionarea celor care lucrează în sistem.

„Eu zic să renunțăm la tema ipocriziei. Este momentul ca atunci când spunem că în sistem avem deficit de 20.000 de oameni, care crește, pentru că există această posibilitate și oamenii ies din sistem la 45 de ani, cred că este normal să facem ceva să îndreptăm aceste lucruri. Asta se va întâmpla, de fapt. Mai mult decât atât, faptul că s-a anunțat un termen de 15 septembrie nu înseamnă că există nici cea mai mică intenție de a elabora un act normativ care să își producă efectele peste noapte și că toți cei care îndeplinesc condițiile pe actuala lege vor putea să opteze într-o lună și jumătate dacă ies sau rămân în sistem”, a susținut ministrul.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419