Rămâi conectat

Ştirea zilei

Veste bună! Direct în Occident via Ungaria pe autostrada A1, din această vară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direct în Occident via Ungaria pe autostrada A1, din această vară

Vineri, în cadrul unei întâlniri de lucru între miniştrii de externe din România şi Ungaria desfășurată la Arad, s-a stabilit ca termen de finalizare a lucrărilor la autostrăzile din cele două țări, pentru a putea fi unificate  și deschise circulației rutiere, această vară.

Consultările dintre Bogdan Aurescu şi Péter Szijjártó, pe teme de interes comun pentru cele două țări vecine, au vizat și tronsoanele de autostradă Nădlac-Arad și Szeged-Makó-Csanádpalota.

Astfel, dacă până acum nu exista o scadență clară privind finalizarea cele două sectoare de autostradă, acum miniştrii au impus un termen clar, respectiv luna iulie a acestui an.

Cu ocazia acestei întâlniri, a mai fost rezolvată o problemă delicată: conducta de gaze Arad-Szeged. „Ministrul Bogdan Aurescu a salutat colaborarea celor două state în ceea ce priveşte depunerea aplicaţiei pentru fonduri UE pentru proiectul Bulgaria-România-Ungaria-Austria din programul de Proiecte de Interes Comun aprobat de UE, necesare pentru finanţarea staţiilor de comprimare, ca parte a acestui coridor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea