Rămâi conectat

Curier Județean

Verificări ale inspectorilor DSVSA Alba, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022: 18 avertismente, amenzi de peste 100.000 de lei și peste 200 kg de carne confiscate

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Verificări ale inspectorilor DSVSA, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022: 18 avertismente, amenzi de peste 100.000 de lei și peste 200 kg de carne confiscate

Inspectorii DSVSA au organizat, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022, o acțiune pentru verificarea respectării cerințelor sanitar-veterinare în cadrul piețelor, abatoarelor, pensiunilor și multe altele. Au fost verificate 358 de unități și au fost aplicate 18 avertismente, 37 de amenzi de peste 100.000 de lei și au fost retrase de la comercializare și confiscate 230 kg de carne.

În perioada 21.11.2022 – 30.12.2022 au fost constituite echipe de inspectori de specialitate care au verificat modul în care sunt respectate cerințele sanitar-veterinare din piețele agroalimentare, abatoare, unități de tranșare, unități de procesare, depozite alimentare, carmangerii, pensiuni turistice, laboratoare de cofetărie etc.

În perioada menționată au fost verificate 358 unități, fiind aplicate 18 avertismente, 37 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 100.700 lei. Au fost retrase de la comercializare și confiscate 230 kg de carne și produse din carne pentru care operatorii nu au putut demonstra proveniența acestora.

Au fost desfășurate 54 controale tematice privind suspiciunea utilizării unor practici frauduloase în ceea ce privește produsele lactate și pasta de tomate/ketchup. Au fost prelevate 23 de probe produse lactate și 12 probe pastă de tomate.

Ca urmare a rezultatelor analizelor de laborator, s-au obținut rezultate neconforme pentru 4 probe produse lactate și 50 kg pastă tomate. Pentru neconformități constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 40.000 lei și retragerea de la comercializare a cantității de 125 kg produse lactate și 50 kg ketchup.

La carnea provenită de la porcul sacrificat în gospodăriile proprii, destinată exclusiv consumului familial, a fost identificat un singur caz de trichineloză la porcul sacrificat în gospodăria proprie, în comuna Sohodol. Carnea nu a fost consumată, fiind neutralizată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea