Rămâi conectat

Actualitate

Vasile Dîncu ar urma să demisioneze din Guvernul Ciucă: Motivul pentru care i s-ar cere să plece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vasile Dîncu ar urma să demisioneze din Guvernul Ciucă: Motivul pentru care i s-ar cere să plece

Declarațiile despre nevoia de negociere între Ucraina și Rusia ar urma să pună punct mandatului de ministru al Vasile Dîncu. După ce ministrul apărării va reveni în țară de la reuniunea NATO de la Bruxelles, premierul Ciucă ar urma să îi ceară aceastuia demisia, pentru a evita o demitere, au declarat surse politice pentru stiripesurse.ro.

Vasile Dîncu nu este la prima declarație controversată, acesta fiind văzut de mai mult timp ca un „candidat” la remaniere. Odată cu plecarea acestuia din guvern, „scorul” PNL-PSD la miniștri înlocuiți în urma unor controverse ar fi 2-2, având în vedere că liberalii au renunțat anterior la Florin Roman și Sorin Cîmpeanu, iar social democrații la ministrul Chesnoiu.

PSD ar urma să accepte schimbarea lui Dîncu, având în vedere că și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), a greșit atunci când a spus că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. Ciolacu se află în aceste zile în Germania.

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat joidacă ia în calcul remanierea ministrului Apărării, Vasile Dîncu. Ciucă a spus că îl așteaptă la o discuție ”foarte deschisă” pentru că a exprimat o opinie diferită față de varianta oficială a Guvernului.

Anterior, Dîncu a fost criticat și de președintele Iohannis, care i-a cerut să citească presa internațională.

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.

Joi, USR a cerut public demisia lui Vasile Dîncu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea