Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vasile Crişan: De la companie la… primărie?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Interviu cu dl Vasile CRIŞAN, candidatul UNPR la Primăria Alba Iulia

    – Domnule Crişan, de ce aţi ales să intraţi în lupta electorală pentru primăria din Alba Iulia, în condiţiile în care aveţi o funcţie extrem de importantă în fruntea unei companii naţionale?
– Într-adevăr, sunt directorul general al Companiei Naţionale ‘’Romarm’’, aflată în subordinea Ministerului Economiei, însă vreau să vă spun de la început că nu sunt omul care să se cramponeze de funcţii. Din poziţia mea, de prim-vicepreşedinte al UNPR Alba, dar şi ca albaiulian, cred că este o datorie personală să intru în alegerile pentru primăria municipiului nostru. Funcţiile sunt trecătoare deşi, fără falsă modestie, activitatea mea în cadrul „Romarm” a fost şi este una extrem de apreciată. Am reuşit, în ultimii ani, relansarea acestei companii şi chiar în momentul în care vorbim mă aflu în Columbia, la întâlniri şi negocieri cu reprezentanţi la vârf ai Ministerului Apărării din această ţară, în calitatea mea de director general „Romarm”. A manageria o companie de câteva mii de oameni nu e o muncă uşoară dar vă asigur că îmi fac treaba ca la carte.
– Care sunt lucrurile pe care le propuneţi albaiulienilor în calitate de candidat?
– În puţine zile veţi putea cunoaşte în detaliu platforma cu care vin în faţa albaiulienilor. Eu sunt unul dintre cei care apreciază ceea ce au făcut autorităţile în ultimii ani pentru oraş, dar asta nu înseamnă că nu există loc de mai bine. Una dintre priorităţile mele majore este aceea de a crea locuri de muncă. Este un capitol la care Alba Iulia şi oamenii care trăiesc aici au încă de suferit. Aşadar, avem nevoie de investitori serioşi care să creeze locuri de muncă, şi nu orice fel de locuri de muncă, ci unele cât mai bine plătite. Sunt adeptul dezvoltării de parteneriate public-private care nu pot să fie decât în beneficiul oraşului. Mi-aş dori enorm să realizăm un teatru al bălgrădenilor pentru că ştiu că sunt mii de albaiulieni care îşi doresc acest lucru. La fel cum ştiu că oamenii îşi doresc un cinematograf decent, un patinoar şi alte asemenea obiective pentru petrecerea timpului liber. O altă problemă majoră pentru Alba Iulia consider ca o reprezintă lipsa locurilor de parcare. E drept că autorităţile au făcut nişte paşi în acest sens, însă propunerea mea este aceea de realizare a unor parcări moderne, etajate, care dincolo de faptul că ocupă un spaţiu redus vor rezolva problema a sute de şoferi. Sunt convins că Alba Iulia trebuie să fie şi pe harta unor investitori gen Carrefour cărora să li se ofere facilităţi pentru a veni să investească în oraşul nostru. Vă repet, programul meu economic pentru Alba Iulia este unul foarte bine structurat, cu date financiare clare şi le va fi prezentat albaiulienilor în perioada imediat următoare.
– Există voci care susţin că lista de consilieri ai UNPR pentru Primăria Alba Iulia este una foarte solidă…
– Într-adevăr, aşa este. Avem oameni unul şi unul care au acceptat să vină alături de noi în cadrul UNPR. La Alba Iulia, vorbim de câteva nume ‘’grele’’ şi vă veţi da seama, la momentul potrivit, că albaiulienii au şansa de a fi reprezentaţi în Consiliul Local de persoane extraordinare care excelează în profesiunile pe care le au. Legat de Consiliul Local vreau să vă spun că una dintre dorinţele mele este ca, la intervale regulate de timp, grupuri de cetăţeni din fiecare cartier al oraşului să fie consultaţi în legătură cu temele de importanţă majoră pentru oraşul nostru. Eu consider că experienţa UNPR la guvernare, doctrina acestui partid şi oamenii pe care îi avem ne vor ajuta să obţinem atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean un scor electoral foarte bun. Iar acest lucru este valabil, bineînţeles şi pentru judeţul Alba şi municipiul Alba Iulia.
– Vă consideraţi pregătit pentru funcţia de primar?
– Pentru mine ar însemna să vin de la companie… la primărie. Gândiţi-vă că în prezent coordonez activitatea a peste 6000 de oameni iar compania al cărei director general sunt derulează contracte în ţări de pe câteva continente. Vă asigur că aşa cum am reuşit să rentabilizez ‘’Romarm’’, împreună cu echipa mea de aici, mă voi descurca şi ca primar al muncipiului Alba Iulia. Este o funcţie onorantă în care sunt convins că pot să fac foarte multe pentru oameni. (A.M.)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea