Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Vasile Cepoi, președintele ANMCS, la Alba Iulia, la un seminar privind managementul riscurilor clinice

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Autorității Naționale de Management a Calității în Sănătate (ANMCS), Vasile Cepoi, a participat, joi, la un seminar privind managementul riscurilor clinice, la care au fost prezenți reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Alba Iulia, toți medicii și asistenții șefi de secții, dar și conducerea unității spitalicești.

Vasile Cepoi a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre riscul pacientului în cadrul asistenței medicale, care ține de boală, de particularitățile fiecărui caz dar și despre nerespectarea unor protocoale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Am discutat despre managementul riscurilor clinice, despre riscul pacientului în cadrul asistenței medicale, care pot să țină de boala în sine, de particularitățile cazului sau de nerespectarea unor protocoale de diagnostic și tratament, despre asumarea unui pacient peste competența și peste resursele spitalului. De toate aceste lucruri, care supun pacientul la risc și care afectează siguranța pacienților”, a spus președintele ANMCS.

Întrebat care au fost cele mai stringente probleme ridicate de reprezentanții SJU Alba Iulia, Vasile Cepoi a răspuns: ”Modul în care trebuie elaborat un protocol de diagnostic și tratament care să fie specific fiecărei unități sanitare, în funcție de resursele existente, de misiunea spitalului, modul în care spitalul răspunde nevoilor de sănătate a populației din aria geografică pe care o deservește, modul în care se face evaluarea eficacității și eficienței acestor protocoale, adică a rezultatelor pe care le obții și dacă aceste protocoale necesită îmbunătățire, necesită o actualizare periodică și modul în care se face auditul clinic, ca o modalitate de management a activității medicale din întreg spitalul”.

La seminar au participat aproape 100 de persoane, respectiv echipa de gestionare a riscului, dar și reprezentanții tuturor departamentelor și serviciilor administrative din cadrul SJU Alba Iulia.

Vasile Cepoi a fost ministru al Sănătății și președinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea