“Vara performanțelor în powerliftingul românesc”, declară albaiulianul Ovidiu Pănăzan, președintele FRP
Vara anului 2022 reprezintă pentru powerliftingul românesc o perioadă de bilanț interesant în sensul în care uzanțele presupun trecerea unui an competițional pentru o astfel de cuantificare a rezultatelor și pentru declararea marilor obiective.
Ultimii ani au fost, fără doar și poate, sinonimi cu performanța adevărată pentru acest sport astfel încât nivelul de așteptare cu privire la orice competiție internațională pune pe reprezentativele noastre o presiune care obligă. După rezultatele remarcabile realizate în Ungaria, la Campionatul European de Împins din culcat, urmează Campionatul Mondial de Powerlifting destinat juniorilor organizat în Istanbul unde șansele de obținere a unor medalii de către toți sportivii români sunt considerabile chiar dacă va fi o competiție cu peste 500 de competitori din peste 40 de națiuni. Dincolo de toate aceste aspecte este important de remarcat că managementul sportiv românesc în acest domeniu tinde să devină un exemplu de bune practici pentru Federația Internațională de Powerlifting.
La Budapesta (locul nu a fost ales întâmplător, fiind o formă de recunoaștere a contribuției maghiare la dezvoltarea acestui sport), aparte de competiția în sine, s-au marcat 50 de ani de existență a IPF, 50 de ani de rezultate remarcabile. Cu ocazia acestui eveniment, Ovidiu Pănăzan, președintele Federație Române de Powerlifting, a fost din nou recunoscut pentru munca, determinarea și mai ales pentru capacitatea promovării prin mijloace specifice a sportului de mare performanță la nivel continental. Albumul aniversar, tipărit cu această ocazie și oferit României, reușește să surprindă de o manieră interesantă 50 de ani de istorie, zeci de mii de sportivi implicați într-o mișcare sportivă internațională. Momentul marchează 50 de ani de Federație Internațională de Powerlifting și pe cale de consecință 13 ani de contribuție românească la scrierea poveștii unui sport care se înscrie în galeria selectă a sporturilor reprezentative pentru peste 100 de națiuni ale lumii.
“Îi mulțumim pe această cale domnului președinte Gaston Parage pentru recunoașterea efortului și a profesionalismului românesc” a transmis Ovidiu Pănăzan.
Pentru România, următoarea competiție internațională de anvergură va fi Campionatul Mondial de Powerlifting destinat juniorilor, la Istanbul (26 august-4 septembrie). Delegația tricoloră este compusă din Paul Bejenariu și Maria Burduf (CS Universitatea Alba Iulia), Alexandra Cazacu și Virginia Mîrza (CS Unirea Alba Iulia), Cristian Moise și Andrei Georgescu (Iron Team Ploiești)
„Așteptările sunt în general mari în contextul în care România a reușit în ultimii 5-6 ani să fie considerată o națiune favorită la obținerea medaliilor în cadrul concursurilor majore. Este important pentru noi sprijinul tuturor acelora care înțeleg marea performanță, în acest context noul parteneriat între Federația Română de Powerlifting și Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Local fiind un aspect de natură să ne bucure și pentru care ne exprimăm public recunoștiința. Doresc, din nou, să le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că sportul de mare performanță nu reprezintă pentru noi un joc de cuvinte și nici de scenetă”, a transmis Ovidiu Pănazan, conducătorul delegației.
În capitala Ungariei a avut loc Campionatul European de Powerlifting destinat probei împins din culcat, Budapesta fiind gazda celui mai puternic campionat de profil, cu peste 700 de sportivi, provenind din 28 de țări europene majoritatea dintre acestea având o veche tradiție în obținerea unor performanțe remarcabile. România a participat cu un număr de 8 sportivi proveniți de la cluburi din Alba Iulia, Cluj-Napoca, Oradea și Ploiești după cum urmează: Lucian Oțoiu, master 2, cat. 120 kg (CS Unirea Alba Iulia); Petru Borbely Coroban, master 4, cat. 105 kg (Crusaders Cluj Napoca); Sorin Cazacu, master 1, cat. 120 kg (CS Universitatea Alba Iulia); Silviu Popșa, senior, cat.+12 0kg (CS Universitatea Alba Iulia); Ionuț Lupaș, senior, cat. +120 kg; Iustinian Popa, master 1 cat +120 kg (Crișul Oradea), Andrei Caliani (Iron Team Ploiești). Au fost obținute 3 medalii la masters, un loc 4 și un loc 5 la seniori
“Dincolo de rezultatele foarte bune cu care ne-am întors de la Budapesta, un loc în care powerliftingul este respectat și considerat unul dintre sporturile cele mai reprezentative în context național, România a demonstrat odată în plus că își merită locul printre cele mai puternice națiuni la nivel continental. Vreau să le mulțumesc pe această cale tuturor acelora care au înțeles de-a lungul timpului cât de important este ca sportivii să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire, cât de important e să se știe că performanța nu este un miracol ci o consecință a unei strategii, cât de indispensabil este sprijinul comunităților în realizarea unui mare rezultat. În acest context vreau să le mulțumesc următorilor: prof.univ.dr. Daniel Breaz, rectorul Universității «1 Decembrie 1918» din Alba Iulia, Bogdan Duma, director CS Universitatea Alba Iulia, Daniela Moșneag director CS Unirea Alba Iulia și, nu în ultimul rând, Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, pentru modul în care au înțeles să sprijine powerliftingul”, a transmis, prin intermediul unul comunicat de presă, albaiulianul Ovidiu Pănăzan.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
VIDEO: Nicolae Stanciu, căpitanul echipei României, premiat pe „Cetate” de FRF! „2024 a fost cel mai bun an al meu”, spune fotbalistul albaiulian
Albaiulianul Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei României, a primit acasă, la Alba Iulia, pe „Cetate”, trofeul pentru golul anului 2024 oferit de FRF. Un moment special pentru internaționalul român a fost prezența la partida din Cupa României, de pe „Cetate”, dintre CSM Unirea Alba Iulia și SCM Rm. Vâlcea, meci la care a dat lovitura simbolică […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 15 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri