Rămâi conectat

Actualitate

Valoarea indemnizaţiei pentru persoane cu dizabilităţi, crește de la 1 iunie 2024:. Câţi bani vor primi în plus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Valoarea indemnizaţiei pentru persoane cu dizabilităţi, crește de la 1 iunie 2024:. Câţi bani vor primi în plus

Guvernul a aprobat majorarea indemnizaţiilor lunare pentru adultul cu handicap grav şi pentru copilul cu handicap grav, cu 10 puncte procentuale din indicatorul social de referinţă (ISR), începând cu luna iunie 2024, a informat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), într-o postare publicată, joi, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Astfel, indemnizaţia şi prestaţia socială pentru adulţii şi copiii încadraţi în grad de handicap grav au fost majorate a doua oară în acest an, precizează ministerul, scrie observatornews.ro.

Citește și: Concediul pentru creșterea copilului 2024. Modificări privind acordarea indemnizației

 

„Este un prim pas pentru venituri mai bune şi diminuarea riscului de excluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, coeficientul indemnizaţiei pentru adultul cu handicap grav va creşte de la 70% din ISR la 80%, respectiv de la 463 de lei la 529 de lei, iar nivelul prestaţiei sociale pentru copilul cu handicap grav se va majora de la 60% din ISR la 70%, respectiv de la 397 de lei cât este acum, la 463 de lei”, se arată în postare.

Este a doua majorare a acestor venituri de la începutul anului

Conform sursei citate, este a doua majorare a acestor venituri de la începutul anului, prima fiind în luna martie.

„Cuantumul indemnizaţiei pentru adulţi era, la începutul anului, de 419 lei, iar cel al prestaţiei sociale pentru copilul cu handicap grav de 359 de lei. Măsura de majorare va fi aplicată începând cu luna iunie 2024 şi a fost luată având în vedere costurile pe care le presupun serviciile şi tratamentele de care aceste persoane sunt dependente, precum şi faptul că aceşti oameni sunt în imposibilitatea de a realiza de venituri din muncă”, susţine ministerul.

Potrivit comunicatului, din totalul de 893.686 de persoane cu dizabilităţi înregistrate la nivel naţional, 389.000 sunt încadrate în grad de handicap grav, iar 48.800 sunt copii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru elevii care deranjează orele: „Sala de detenție” introdusă printr-un proiect aflat în dezbatere publică

Nicolae Valentin

Publicat

în

Noi reguli pentru elevii care deranjează orele: „Sala de detenție” introdusă printr-un proiect aflat în dezbatere publică Conform proiectului „Statutul Elevului”, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, elevii care deranjează orele vor putea fi mutați în altă sală de clasă, unde vor fi supravegheați de un cadru didactic și vor primi diverse activități, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea