Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Val de controale ITM și ISCTR la firmele de transport marfă și de persoane din județul Alba, august – 9 decembrie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În zilele următoare, pe raza județului Alba, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) va începe o amplă acțiune de verificare a societăților care desfășoară activități de transport marfă și persoane.

Acțiunea de control face parte dintr-o campanie desfășurată la nivel național care va începe în zilele următoare și va dura până în data de 9 decembrie.

Inspectorii I.S.C.T.R. vor verifica autovehiculele de transport de persoane, precum și cele de transport de mărfuri, în ceea ce privește greutatea pe osii si certificarea profesionala, competenta profesionala pe care o are soferul utilajului respectiv, dar si noxele emise de utilaj.

Personalul ITM va controla aspectele legate de respectarea prevederilor legale, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi vor verifica utilizarea echipamentelor de muncă. Controalele vor viza urmatoarele aspecte: angajarea în condiții legale a salariaților societăților de transport, respectarea timpilor de muncă și a timpilor de odihnă, respectiv a timpului lucrat, foaia de parcurs la plecarea în cursă, starea tehnică a autovehiculului, trusele sanitare, efectuarea la timp a controlului medical periodic, șamd

Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) este o institutie a statului care are responsabilitatea respectarii legii de catre toate vehiculele comerciale ce se deplaseaza pe drumurile publice. Astfel, ISCTR a preluat atributiile de inspectie si control în trafic privind respectarea reglementarilor interne si internationale în domeniul transporturilor rutiere exercitate pâna de curând de catre Autoritatea Rutiera Româna – ARR, Regia Autonoma „Registrul Auto Român” – R.A.R. si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România – C.N.A.D.N.R.

Campania de verificare a fost inițiată în urma tragicului accident rutier care a avut loc recent în Macedonia, în urma căruia un autocar cu români a căzut într-o prăpastie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea