Rămâi conectat

Actualitate

Vacanță în Bulgaria 2021: Cozi kilometrice la vamă și alerte de Cod Portocaliu și Roșu

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct
Vacanță în Bulgaria 2021: Cozi kilometrice la vamă și alerte de Cod Portocaliu și Roșu

La ieșirea din țară, prin Vama Giurgiu, Ostrov, Vama Veche și Negru Vodă traficul se desfășoară cu dificultate. Mașinile așteaptă între 50 și 70 de minute pentru a efectua formalitățile necesare pentru trecerea frontierei, arată DCNEWS.ro.

Este aglomerație și pe sensul de intrare în țară, la Vama Veche, acolo unde șoferii de autoturisme sunt nevoiți să aștepte până la 80 de minute pentru a face formalitățile necesare.

Și spre litoralul românesc e aglomerat: Se circulă în COLOANĂ spre mare. Aglomerație pe A2, spre litoral

Românii care merg în Bulgaria au de suportat nu doar cozile din vamă, dar și căldura. MAE avertizează românii că au fost emise coduri de caniculă pentru perioada 2-3 august. A fost emis Cod Roșu de caniculă pentru regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Yambol, Pleven, Veliko Târnovo și Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius, dar și Cod Portocaliu pentru regiunile Vidin, Montana, Vrața, Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kjustendil, Loveci, Gabrovo, Sliven, Smolian, Kârdjali, Târgoviște, Razgrad, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna și Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38 – 41 grade Celsius.

Aglomerație în vămi și pentru camioane

Pe sensul de intrare în țară, camioanele așteaptă la Petea, Siret și Calafat între 30 și 50 de minute. Ceva mai aglomerat este în punctele de trecere a frontierei de la Negru Vodă și Vama Veche, acolo unde timp de așteptare sunt în medie de 70-80 de minute.

Pe sensul de ieșire din țară, camioanele așteaptă Negru Vodă, Borș II, Borș, Nădlac II, Petea, între 80 și 240 de minute (la Petea). Aglomerație mai este și la punctele Halmeu, Siret, Calafat și Vama Veche.

În ultimele 24 de ore

În data 01.08.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 195.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 45.000 mijloace de transport (dintre care 10.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 99.300 persoane cu 22.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 96.000 persoane cu 23.000 mijloace de transport, conform unui comunicat de presă.

La frontiera cu Ungraria

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 55.400 de persoane şi 19.400 de mijloace de transport (6.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 31.600 de persoane cu 9.800 mijloace de transport și 1.500 automarfare.

La capacitate maximă

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

Românii au ales Bulgaria, vara aceasta

Autorităţile din Bulgaria anunţă că aproape jumătate dintre turiştii înregistraţi în luna iunie sunt români, în timp ce din Grecia au venit doar 6,7 % din total.

Cei mai mulţi vizitatori străini din UE în Bulgaria au venit în iunie 2021 din România (46,7%), Germania (12,9%), Polonia (10%) şi Grecia (6,7%), a anunţat Institutul Naţional de Statistică de la Sofia, transmite Novinite. Turiştii din UE au reprezentat 49,2% din totalul sosirilor în Bulgaria.

Numărul total al turiştilor străini în Bulgaria s-a ridicat la 742.800 în iunie, din care 53,1% în tranzit. Luna trecută au fost 365.800 de vizitatori străini din UE. Din afara blocului comunitar, cei mai mulţi turişti au venit din Turcia: 123.900, sau 40,5% din totalul vizitatorilor din afara UE, scrie Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea