Rămâi conectat

Actualitate

Va mai fi sau nu subvenționată energia electrică din 2025: Cât vor scoate din buzunar românii în funcție de consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Va mai fi sau nu subvenționată energia electrică din 2025: Cât vor scoate din buzunar românii în funcție de consum

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat sâmbătă, 31 august 2024, în timpul unei vizite în județul Alba, că după încetarea măsurilor de subvenționare a prețurilor plătite pentru energia electrică de consumatorul final, în martie anul viitor, este posibil ca facturile celor care au un consum de peste 300 de kilowați pe lună să scadă. În schimb, facturile celor care au consum mic de electricitate pot crește, iar pentru aceștia se pregătesc măsuri de protecție, în situația în care sunt consumatori „cu adevărat vulnerabili”.

Citește și: VIDEO | În nouă gospodării izolate din Apuseni s-a aprins lumina: Pe case au fost montate panouri fotovolatice, iar oamenii se pot bucura de condiții decente

„Noi ne dorim să fie un impact cât mai mic. Este posibil ca, pentru consumatorii cu un consum de peste 300 kilowatt oră pe lună să se ieftinească facturile ca urmare a ridicării acestor constrângeri din prezent. Pentru cei care se încadrează la sub 100 de kilowatt oră pe lună, e adevărat că fără măsuri de subvenționare, de compensare a prețului facturile ar putea să crească.

Și atunci, tema noastră principală, și lucrăm la o hotărâre de Guvern pentru un grup de lucru interministerial la nivelul Guvernului să definim foarte bine consumatorul vulnerabil din sectorul energetic și acei români să primească un sprijin din partea statului astfel încât facturile lunare să fie suportabile”, a declarat Sebastian Burduja sâmbătă, în timpul unei vizite în județul Alba.

Ministrul precizează că măsurile de protecție îi vor viza pe cei care au „cu adevărat” nevoie de subvenții la prețul energiei electrice și al gazelor naturale.

„Măsurile de după 1 aprilie vor trebui să subvenționeze prețul la energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii cu adevărat vulnerabili, astfel încât să putem păstra un cost rezonabil. Dacă în prezent un consumator de până la 100 kilowați oră pe lună are o factură la curent de 42-45 de lei, probabil că este un cost totuși suportabil. Deci atât timp cât aceste facturi nu vor crește, cred că ne vom fi făcut datoria”, a adăugat ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Poliţe de asigurare pentru toate terenurile agricole din România: Mecanism unic în Europa, pentru acordarea de despăgubiri în caz de secetă și alte calamități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţe de asigurare pentru toate terenurile agricole din România: Mecanism unic în Europa, pentru acordarea de despăgubiri în caz de secetă și alte calamități Seceta cumplită din România duce la apariţia unui mecanism de asigurare, unic în Europa. Guvernul român vrea ca toate terenurile agricole să fie asigurate, cu sprijinul fermierilor, statului şi Uniunii Europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea