Uzina Mecanică Cugir, cea mai tare companie din industria de apărare. Profit de aproape 100 de milioane de euro în 2014
Uzina Mecanică Cugir, profit de aproape 100 de milioane de euro în 2014.
Uzina Mecanică Cugir a revenit în prim planul industriei de fabricare a armamantului și muniției din România. După ani buni în care a înregistrat pierderi semnificative, Guvernul a decis ștergerea datoriilor istorice și a trecut la acțiuni de reorganizare și restructurare a mai multor operatorii economici din industria de apărare, care să conducă la viabilizarea acestora.
Pe un fond favorabil în ceea ce privește piața mondială a comerțului cu armament și a consolidării relației cu clienții din SUA, Uzina Mecanică Cugir a reușit o performanță care depășește orice așteptări.
Fabrica de armament din județul Alba a trecut practic de la o pierdere netă de 2,8 milioane de euro în 2013, la un profit de aproape 100 de milioane de euro în 2014 (442.005.845 de lei). De asemenea, în ultimul an fiscal a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 35 de milioane de euro și veniturile de 127 milioane de euro. Datoriile în valoare de 56.020.004, nu mai par să reprezinte o problemă dacă producția se menține la nivelul din 2014.
Potrivit Ministerului Finanțelor Uzina Mecanică Cugir număra la sfârșitul anului trecut 967 de angajaţi.
Cu acești indicatori economici, Uzina Mecanică Cugir este de departe cea mai de succes filială a Romarm și cel mai eficientizat operator economic din industria de apărare românească.
CITEȘTE ȘI: Cele două fabrici de armament din Cugir, în topul marilor datornici la bugetul asigurărilor de sănătate 2014
Alte cinci din cele 15 filiale ale Romarm au înregistrat anul trecut profit, de la pierderi de milioane de lei în 2013, însă performanțele sunt net inferioare de cele ale Fabricii de armamanet din Cugir.
CITEȘTE ȘI: Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir au fost iertate de datoriile la stat
În ceea ce privește cealaltă fabrică de armament din Cugir, județul Alba, rămâne în lista companiilor din industria de apărare neperformante. Cu un efectiv de 916 angajaţi, “Fabrica de Arme Cugir” nu a reușit încă să treacă pe profit, cifra de afaceri realizată în 2014 fiind de circa 8 milioane de euro, iar pierderile de 1,4 milioane de euro.
Bogdan Presecan
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
O femeie de afaceri din Alba, pentru a treia oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI
O femeie de afaceri din Alba, pentru a patra oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI Georgeta Furdui, femeia de afaceri originară din Cugir, va face parte în 2025, pentru a patra oară din juriul World Fashion Festival. Cugireanca a mai făcut parte din juriul evenimentului încă de 2 ori în Dubai și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan