Rămâi conectat

Ştirea zilei

Uzina Mecanică Cugir, cea mai tare companie din industria de apărare. Profit de aproape 100 de milioane de euro în 2014

Ziarul Unirea

Publicat

în

Uzina Mecanică Cugir, profit de aproape 100 de milioane de euro în 2014.

Uzina Mecanică Cugir a revenit în prim planul industriei de fabricare a armamantului și muniției din România. După ani buni în care a înregistrat pierderi semnificative, Guvernul a decis ștergerea datoriilor istorice și a trecut la acțiuni de reorganizare și restructurare a mai multor operatorii economici din industria de apărare, care să conducă la viabilizarea acestora.

Pe un fond favorabil în ceea ce privește piața mondială a comerțului cu armament și a consolidării relației cu clienții din SUA, Uzina Mecanică Cugir a reușit o performanță care depășește orice așteptări.

fab de arme cugirFabrica de armament din județul Alba a trecut practic de la o pierdere netă de 2,8 milioane de euro în 2013, la un profit de aproape 100 de milioane de euro în 2014 (442.005.845 de lei). De asemenea, în ultimul an fiscal a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 35 de milioane de euro și veniturile de 127 milioane de euro. Datoriile în valoare de 56.020.004, nu mai par să reprezinte o problemă dacă producția se menține la nivelul din 2014.

Potrivit Ministerului Finanțelor Uzina Mecanică Cugir număra la sfârșitul anului trecut 967 de angajaţi.

 

Bilant Uzina Mecanica Cugir

Cu acești indicatori economici, Uzina Mecanică Cugir este de departe cea mai de succes filială a Romarm și cel mai eficientizat operator economic din industria de apărare românească.

 

CITEȘTE ȘI: Cele două fabrici de armament din Cugir, în topul marilor datornici la bugetul asigurărilor de sănătate 2014

Alte cinci din cele 15 filiale ale Romarm au înregistrat anul trecut profit, de la pierderi de milioane de lei în 2013, însă performanțele sunt net inferioare de cele ale Fabricii de armamanet din Cugir.

 

CITEȘTE ȘI: Uzina Mecanică și Fabrica de Arme din Cugir au fost iertate de datoriile la stat

În ceea ce privește cealaltă fabrică de armament din Cugir, județul Alba, rămâne în lista companiilor din industria de apărare neperformante. Cu un efectiv de 916 angajaţi, “Fabrica de Arme Cugir” nu a reușit încă să treacă pe profit, cifra de afaceri realizată în 2014 fiind de circa 8 milioane de euro, iar pierderile de 1,4 milioane de euro.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea