Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

USL ŞI ARD MIZEAZĂ PE VICTORIA LUI CORNEL GEORGE COMŞA PE COLEGIUL 4, Aiud – Ocna Mureş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

USL ŞI ARD MIZEAZĂ PE VICTORIA LUI  CORNEL GEORGE COMŞA PE COLEGIUL 4, Aiud – Ocna Mureş

Începând cu 2008, alegerea deputaţilor şi senatorilor se face uninominal, legea electorală fiind modificată în acest sens acum patru ani, pentru a permite cetăţenilor români să aleagă personal deputatul ori senatorul pe care doresc să-l trimită în Parlament, şi nu votând o listă de partid, cum stipula legea până în 2004 inclusiv. Deşi votată cu ambele mâini atât de partidele care alcătuiesc astăzi ARD cât şi de cele din USL, astăzi legea alegerilor uninominale se întoarce împotriva liderilor locali ai ARD şi USL, care au negociat împărţirea candidaţilor pe colegii, astfel încât să îşi poată califica în Parlament oamenii pe care mizează cu adevărat.
Astfel, ARD mizează pe Dorin Nistor pe Colegiul 1, pe Clement Negruţ pe Colegiul 2, pe Ioan Fulea pe Colegiul 3 şi pe Corneliu Olar pe Colegiul 5. La rândul său, USL merge pe Călin Potor pe Colegiul 1, Ovidiu Jidveian pe Colegiul 2, Coriolan Simedru pe Colegiul 3 şi Ioan Dîrzu pe Colegiul 5. Pentru faptul că pe Colegiul 4 există un procentaj de 12-15% populaţie maghiară, lucru care scade din start şansele oricărui candidat de a face jumătate plus 1 din voturi, pe colegiul 4 au fost trimişi la sacrificiu Sorin Bumb şi Radu Coclici.
Calculul preşedinţilor Hava, Atanasiu şi Dîrzu e simplu. Dacă se menţin rezultatele din locale, ARD speră la maximum 2 deputaţi, la fel ca şi USL. Mircea Hava mizează pe Dorin Nistor, protejatul său, pe Colegiul 1, Teodor Atanasiu pe Coriolan Simedru pe Colegiul 3 şi Ioan Dîrzu mizează pe el însuşi pe Colegiul 5. Pe Colegiul 2 Hava merge cu Negruţ iar Dîrzu cu Jidveian. De ce nu investesc speranţă cele două coaliţii în Colegiul 4? Pentru că, dacă prin absurd Sorin Bumb ar lua mai multe voturi decât Dorin Nistor, protejatul lui Mircea Hava ar rămâne acasă, şi în Parlament ar merge Dorin Şerdean de la PP-DD. La fel, dacă Radu Coclici ar lua mai multe voturi decât colegii săi, ar putea rămâne acasă Ovidiu Jidveian, Ioan Dîrzu sau Coriolan Simedru. Şi ar merge în Parlament Radu Roncea, Vasile Sorin sau Ion Marincaş, de la PP-DD.
Prin urmare, atât ARD cât şi USL au aruncat în Colegiul 4 cei mai slabi candidaţi – Sorin Bumb, fost vicepreşedinte al CJ Alba, care a ignorat complet zona Aiud-Ocna Mureş în aceşti ani, tocmai pentru că partidul său nu avea primari în cele două oraşe, iar cetăţenii simpli nu meritau atenţia domnului Bumb. Drept consolare pentru sacrificiul din parlamentare, lui Sorin Bumb i-a fost creată special o funcţie unică în ţară – ADMINISTRATOR AL JUDEŢULUI, dragi votanţi… da, aţi auzit bine, judeţul Alba are un preşedinte, doi vicepreşedinţi şi un administrator excepţional de judeţ, cu salariu şi facilităţi pe măsură.
Nu la fel de bine îl tratează USL pe Radu Coclici, pe care doar îl trimit la sacrificiu, şi gata, fără a-i oferi ceva în schimb. Vă amintim că Radu Coclici este deputat de peste 5 ani, ultimii patru fix pe Colegiul Aiud – Ocna Mureş, unde activitatea sa a fost pur contemplativă, acesta neavând nici o reacţie la închiderea spitalului din Ocna Mureş de către PDL, la mutarea administraţiei financiare de la Ocna Mureş la Aiud, la politizarea continuă a instituţiilor de către PDL, actualmente ARD.
Aşadar, Sorin Bumb şi Radu Coclici nu vor lua voturi nici măcar de la partidele lor, decum de la cetăţenii care le cunosc prea bine “performanţele”.
Candidatul UDMR, pe de altă parte, este trimis să colecteze voturi pentru Verestoy Attila şi Marko Bela, pentru că maghiarii din Alba, din păcate, sunt împinşi să-şi dea voturile pentru greii corupţi din Harghita, Covasna, Mureş sau Satu Mare, şi nu pentru un om din judeţul nostru. Deci, atenţie cetăţeni români de etnie maghiară!!! Dacă votaţi UDMR, practic le mai daţi patru ani de huzur aceloraşi parlamentari de care s-a săturat o ţară întreagă. Nu vă risipiţi votul!
Alăturat, vă arătăm în premieră unde va fi pusă ştampila de către majoritatea cetăţenilor cu drept de vot din Colegiul 4, care vor vota Cornel George Comşa nu doar pentru CV-ul acestuia, dar şi pentru dedicaţia pe care o poate arăta în următorii 4 ani în schimbarea unei clase politice corupte şi inactive care a reprezentat judeţul nostru până acum în Parlamentul României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea