Ziarul Unirea

USL ŞI ARD MIZEAZĂ PE VICTORIA LUI CORNEL GEORGE COMŞA PE COLEGIUL 4, Aiud – Ocna Mureş

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

USL ŞI ARD MIZEAZĂ PE VICTORIA LUI  CORNEL GEORGE COMŞA PE COLEGIUL 4, Aiud – Ocna Mureş

Începând cu 2008, alegerea deputaţilor şi senatorilor se face uninominal, legea electorală fiind modificată în acest sens acum patru ani, pentru a permite cetăţenilor români să aleagă personal deputatul ori senatorul pe care doresc să-l trimită în Parlament, şi nu votând o listă de partid, cum stipula legea până în 2004 inclusiv. Deşi votată cu ambele mâini atât de partidele care alcătuiesc astăzi ARD cât şi de cele din USL, astăzi legea alegerilor uninominale se întoarce împotriva liderilor locali ai ARD şi USL, care au negociat împărţirea candidaţilor pe colegii, astfel încât să îşi poată califica în Parlament oamenii pe care mizează cu adevărat.
Astfel, ARD mizează pe Dorin Nistor pe Colegiul 1, pe Clement Negruţ pe Colegiul 2, pe Ioan Fulea pe Colegiul 3 şi pe Corneliu Olar pe Colegiul 5. La rândul său, USL merge pe Călin Potor pe Colegiul 1, Ovidiu Jidveian pe Colegiul 2, Coriolan Simedru pe Colegiul 3 şi Ioan Dîrzu pe Colegiul 5. Pentru faptul că pe Colegiul 4 există un procentaj de 12-15% populaţie maghiară, lucru care scade din start şansele oricărui candidat de a face jumătate plus 1 din voturi, pe colegiul 4 au fost trimişi la sacrificiu Sorin Bumb şi Radu Coclici.
Calculul preşedinţilor Hava, Atanasiu şi Dîrzu e simplu. Dacă se menţin rezultatele din locale, ARD speră la maximum 2 deputaţi, la fel ca şi USL. Mircea Hava mizează pe Dorin Nistor, protejatul său, pe Colegiul 1, Teodor Atanasiu pe Coriolan Simedru pe Colegiul 3 şi Ioan Dîrzu mizează pe el însuşi pe Colegiul 5. Pe Colegiul 2 Hava merge cu Negruţ iar Dîrzu cu Jidveian. De ce nu investesc speranţă cele două coaliţii în Colegiul 4? Pentru că, dacă prin absurd Sorin Bumb ar lua mai multe voturi decât Dorin Nistor, protejatul lui Mircea Hava ar rămâne acasă, şi în Parlament ar merge Dorin Şerdean de la PP-DD. La fel, dacă Radu Coclici ar lua mai multe voturi decât colegii săi, ar putea rămâne acasă Ovidiu Jidveian, Ioan Dîrzu sau Coriolan Simedru. Şi ar merge în Parlament Radu Roncea, Vasile Sorin sau Ion Marincaş, de la PP-DD.
Prin urmare, atât ARD cât şi USL au aruncat în Colegiul 4 cei mai slabi candidaţi – Sorin Bumb, fost vicepreşedinte al CJ Alba, care a ignorat complet zona Aiud-Ocna Mureş în aceşti ani, tocmai pentru că partidul său nu avea primari în cele două oraşe, iar cetăţenii simpli nu meritau atenţia domnului Bumb. Drept consolare pentru sacrificiul din parlamentare, lui Sorin Bumb i-a fost creată special o funcţie unică în ţară – ADMINISTRATOR AL JUDEŢULUI, dragi votanţi… da, aţi auzit bine, judeţul Alba are un preşedinte, doi vicepreşedinţi şi un administrator excepţional de judeţ, cu salariu şi facilităţi pe măsură.
Nu la fel de bine îl tratează USL pe Radu Coclici, pe care doar îl trimit la sacrificiu, şi gata, fără a-i oferi ceva în schimb. Vă amintim că Radu Coclici este deputat de peste 5 ani, ultimii patru fix pe Colegiul Aiud – Ocna Mureş, unde activitatea sa a fost pur contemplativă, acesta neavând nici o reacţie la închiderea spitalului din Ocna Mureş de către PDL, la mutarea administraţiei financiare de la Ocna Mureş la Aiud, la politizarea continuă a instituţiilor de către PDL, actualmente ARD.
Aşadar, Sorin Bumb şi Radu Coclici nu vor lua voturi nici măcar de la partidele lor, decum de la cetăţenii care le cunosc prea bine “performanţele”.
Candidatul UDMR, pe de altă parte, este trimis să colecteze voturi pentru Verestoy Attila şi Marko Bela, pentru că maghiarii din Alba, din păcate, sunt împinşi să-şi dea voturile pentru greii corupţi din Harghita, Covasna, Mureş sau Satu Mare, şi nu pentru un om din judeţul nostru. Deci, atenţie cetăţeni români de etnie maghiară!!! Dacă votaţi UDMR, practic le mai daţi patru ani de huzur aceloraşi parlamentari de care s-a săturat o ţară întreagă. Nu vă risipiţi votul!
Alăturat, vă arătăm în premieră unde va fi pusă ştampila de către majoritatea cetăţenilor cu drept de vot din Colegiul 4, care vor vota Cornel George Comşa nu doar pentru CV-ul acestuia, dar şi pentru dedicaţia pe care o poate arăta în următorii 4 ani în schimbarea unei clase politice corupte şi inactive care a reprezentat judeţul nostru până acum în Parlamentul României.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Noaptea de Sânziene | Obiceuri, credințe, tradiții și superstiții de Sânziene

Obiceuri, credințe, tradiții și superstiții în noaptea de Sânziene • Obiceiuri și credințe populare de Sânziene În fiecare an, între… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

Fetele de la ppdd 8 decembrie 2012 at 1:16

Mai birlicule va veni si ziua ta ca a lui diaconescu.

COLEGUL DE PARTID. 8 decembrie 2012 at 8:41

Se lupta puternic acest mascarici de Comsa ptr. a-si trimite „fetita” in parlament la Bucuresti , iar ceilalti trei Roncea R. , Vasile S. si Marincas I. sunt „rezervele cenusii” ale pp-zero-tv , care in 9 dec. vor fi RASE de pe buletinul de vot.
Acesti mincinosi nu ne reprezinta , jos cu ei !

Mai mergeti dracului anti...> 8 decembrie 2012 at 10:31

Mai multi prieteni spunem urmatorul pronostic in privinta acestor votari pentru alesii PP DD : 1.Comsa 2 Serdean 3 R.Roncea.Acestia au sanse pentru parlament si spun ,,Doamne ajuta-le ,,!Notati carcotasi!!!!!Restul prietenilor….fara suparare .

ionut 8 decembrie 2012 at 11:53

inteleg ca v-ati impartit colegiile la masa voastra,a baronilor din judet,insa macar nu fiti nesimtiti si cu atat tupeu jegos incat sa o spuneti public!cum va bateti joc de o intreaga natiune! cu totii veti plati intr-o buna zi !

COLEGUL DE PARTID. 8 decembrie 2012 at 18:36

Miine v-am ras , Ca sa ne tineti minte cu toti din gasca pp-dd-zero-tv .
JOS CU EI OAMENI BUNI CA NU NE REPREZINTA MINCINOSII ASTIA !!!8

coleg? 8 decembrie 2012 at 23:16

Tu cu cine esti coleg de partid…esti rosu,galben sau portocaliu?…ah! te-ai „deghizat” in 5ugaci, batati pu1a falcile de fraier!

DOINA SI PRIETENII. 8 decembrie 2012 at 18:51

Concetatenilor , oameni buni nu-i votati miine pe mincinosii satia de la pp-zero-tv , uitati cum se prezinta in poza aceasta acest arici cu parul sirmos , care vrea sa ne conduca , pe banii nostri publici , cu ceilalti inculti , ca : Radu Roncea , Sorin Vasile , plotoner Ion Marincas , supt-plotoner Bibolar Horatiu si „fetita” sa ‘dom vice-p. , care spera sa sforaie in fotoliile din Cotroceni pe banii nostrii .
Miine puterea e in miinele noastre , asa ca stim ce avem de facut .
Adio fotolii , adio parlament , la munca cu voi , nu la intins mina , la … voturim!!!!

@doina&prietenii-niste gunoaie urat mirositoare 8 decembrie 2012 at 23:07

Gunoaiele raman gunoaie,iar ziua de maine pentru kkti ca voi nu exista…drum bun la canalizare.

concetateanul 8 decembrie 2012 at 23:30

@DOINA…-Cum iti incepi „recitalul” cu… „concetateni” sigur esti dumneata nea Nelu ca in ’90 din balconul Universitatii,dar pe Petrica unde l-ai lasat?

De la RADIO SANT 11 decembrie 2012 at 18:11

S-a terminat cu votarea si se stie ca lumea a votat masiv cu USL contra lui Basescu ca sa arda PDL-ul,dar nici pe PP DD nu l-au ajutat votantii judetului Alba caci s-ar putea ca PP DD sa nu aiba nici macar 1 parlamentar la redistribuire.La redistribuire ceva sanse sunt pentru SORIN VASILE cugireanu care a fost votat de doar4216 persoane ce au indurat frigul si ninsoarea potrivnica.Oricum Sorine sa traiesti,iti transmite un prieten Seghisan si Doamne da sa fie bine pentru PP DD SI TINE !

Comentariile sunt oprite