USL doreşte înfiinţarea unui comitet anticriză

Situaţia economică, situaţia din Statele Unite ale Americii, din Europa nu prezintă semne bune nici pentru România. Este un moment mult prea dificil pentru economia şi situaţia societăţii româneşti, în care diferenţele politice trebuie să treacă pe planul doi. Astfel, USL va relua, printr-o scrisoare, solicitarea adresată lui Traian Băsescu, cu privire la înfiinţarea unui comitet anticriză din care să facă parte reprezentanţi ai arcului guvernamental, ai Opoziţiei şi ai BNR. „USL este dispusă şi pregătită pentru a purta un dialog serios cu cei de la putere şi cu Banca Naţională a României pentru a încerca să găsească cele mai bune soluţii economice şi financiare care să ajute România să treacă peste această perioadă grea cu mai puţine suferinţe şi cu mai puţine greşeli decât s-au făcut în ultima perioadă. PSD Alba speră ca atât primul-ministru, cât şi Guvernatorul Băncii Naţionale să privească cu seriozitate acest demers, privind constituirea comitetului anticriză în scopul luării de măsuri economice şi sociale care considerăm noi trebuiesc luate indiferent de cine se află la putere şi trebuie susţinute în perioada de tranziţie politică care va avea loc, astfel încât românii să fie mai pregătiţi şi să treacă cu mai puţine greutăţi peste situaţia actuală”, spune preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.
PSD consideră că un dialog între Putere şi Opoziţie este necesar mai ales acum, într-o perioadă de criză, „însă PDL şi Băsescu nu vor astfel de dialog pe teme serioase. Ei vor doar să stimuleze lupta politică pe subiecte parazitare, precum regionalizarea sau modificarea Constituţiei. Credem că este nevoie de soluţii rapide de relansare. PDL dă, din nou, dovadă de demagogie, respingând sau evitând să dea un răspuns la propunerile USL” a subliniat liderul social democrat. (N.I.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Dorin 26 iulie 2011 at 8:26

Iar vreti sa va lipiti la reusita acestui nefericit guvern ?Acum , dupa ce s-au luat principalele masuri nepopulare anticriza , cand a trecut ce a fost mai greu , hop si USL la masa victoriosilor ! Daca participati de la inceputul crizei la acest comitet anticriza , eram mai rau ca Grecia . Incet ,incet , tot mai multi romani isi dau seama de valoarea acestei aliante socialiste , dispusa numai la risipa , populism , demagogie ,etc.

ion 26 iulie 2011 at 11:18

Domnule Darzu ,eu sunt un simplu cititor al ziarului Unirea,nu fac politica,va rog sa faceti publice,concret ,cum vreti sa scoateti tara din criza,ce masuri vreti sa luati pentru mine ca agricultor,pentru mine ca locuitor al Alba-Iuliei,pentru micul meserias,pentru lucratorul la patron,din cele traite pana acum reiese ca PSD cand a fost la guvernare a creat mari facilitati unor paturi sociale,avutia nationala a fost acaparata de o mana de persoane aflate la putere,ca trebuia privatizat totul sunt de acord dar cum a fost gospodarita avutia nationala se vede acum,se vede ,cei care au acaparat-o nu au fost capabili sa o gestioneze.Eu ca locuitor al orasului v-as alege ca primar cu conditia sa reduceti taxele si impozitele ,v-as da un salariu mediu pe economie,fara spor pentru haine si alocatie de hrana,nu va exista cuvantul ,,confidential”,deci un primar ideal ar trebui sa fie an slujba comunitatii nu viceversa,eu nu spun ca nu exista oameni corecti ,dar dupa mine acestea ar fi elementarele reguli ce ar trebui indeplinite de un politician.Este adevarat ,se spune ca la politica si fotbal se pricep toti ,mai complicat e cand sa faci ceva bine….

Alex 26 iulie 2011 at 15:04

Nu-ti irosi votul, Ioane! Prin dulapurile lui Dirzu sunt multe cadavre….Orasul are nevoie de un om curat si competent , care nu „ucide” tot ce e de valoare in jurul lui. Care nu se sperie de competitie, care e capabil de progres.
E nevoie de un alt tip de gandire, pe care mladitele comuniste nu o pot intelege.

ion 26 iulie 2011 at 20:47

..daca se angajeaza la ce i-am cerut eu, hai sa-i dam o sansa…si parcari fara plata pentru albaiuleni….

Comentariile sunt oprite