Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

USL doreşte înfiinţarea unui comitet anticriză

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Situaţia economică, situaţia din Statele Unite ale Americii, din Europa nu prezintă semne bune nici pentru România. Este un moment mult prea dificil pentru economia şi situaţia societăţii româneşti, în care diferenţele politice trebuie să treacă pe planul doi. Astfel, USL va relua, printr-o scrisoare, solicitarea adresată lui Traian Băsescu, cu privire la înfiinţarea unui comitet anticriză din care să facă parte reprezentanţi ai arcului guvernamental, ai Opoziţiei şi ai BNR. „USL este dispusă şi pregătită pentru a purta un dialog serios cu cei de la putere şi cu Banca Naţională a României pentru a încerca să găsească cele mai bune soluţii economice şi financiare care să ajute România să treacă peste această perioadă grea cu mai puţine suferinţe şi cu mai puţine greşeli decât s-au făcut în ultima perioadă. PSD Alba speră ca atât primul-ministru, cât şi Guvernatorul Băncii Naţionale să privească cu seriozitate acest demers, privind constituirea comitetului anticriză în scopul luării de măsuri economice şi sociale care considerăm noi trebuiesc luate indiferent de cine se află la putere şi trebuie susţinute în perioada de tranziţie politică care va avea loc, astfel încât românii să fie mai pregătiţi şi să treacă cu mai puţine greutăţi peste situaţia actuală”, spune preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.
PSD consideră că un dialog între Putere şi Opoziţie este necesar mai ales acum, într-o perioadă de criză, „însă PDL şi Băsescu nu vor astfel de dialog pe teme serioase. Ei vor doar să stimuleze lupta politică pe subiecte parazitare, precum regionalizarea sau modificarea Constituţiei. Credem că este nevoie de soluţii rapide de relansare. PDL dă, din nou, dovadă de demagogie, respingând sau evitând să dea un răspuns la propunerile USL” a subliniat liderul social democrat. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea