Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

USL doreşte înfiinţarea unui comitet anticriză

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Situaţia economică, situaţia din Statele Unite ale Americii, din Europa nu prezintă semne bune nici pentru România. Este un moment mult prea dificil pentru economia şi situaţia societăţii româneşti, în care diferenţele politice trebuie să treacă pe planul doi. Astfel, USL va relua, printr-o scrisoare, solicitarea adresată lui Traian Băsescu, cu privire la înfiinţarea unui comitet anticriză din care să facă parte reprezentanţi ai arcului guvernamental, ai Opoziţiei şi ai BNR. „USL este dispusă şi pregătită pentru a purta un dialog serios cu cei de la putere şi cu Banca Naţională a României pentru a încerca să găsească cele mai bune soluţii economice şi financiare care să ajute România să treacă peste această perioadă grea cu mai puţine suferinţe şi cu mai puţine greşeli decât s-au făcut în ultima perioadă. PSD Alba speră ca atât primul-ministru, cât şi Guvernatorul Băncii Naţionale să privească cu seriozitate acest demers, privind constituirea comitetului anticriză în scopul luării de măsuri economice şi sociale care considerăm noi trebuiesc luate indiferent de cine se află la putere şi trebuie susţinute în perioada de tranziţie politică care va avea loc, astfel încât românii să fie mai pregătiţi şi să treacă cu mai puţine greutăţi peste situaţia actuală”, spune preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.
PSD consideră că un dialog între Putere şi Opoziţie este necesar mai ales acum, într-o perioadă de criză, „însă PDL şi Băsescu nu vor astfel de dialog pe teme serioase. Ei vor doar să stimuleze lupta politică pe subiecte parazitare, precum regionalizarea sau modificarea Constituţiei. Credem că este nevoie de soluţii rapide de relansare. PDL dă, din nou, dovadă de demagogie, respingând sau evitând să dea un răspuns la propunerile USL” a subliniat liderul social democrat. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cinci scene magice pe tarâmul de la Expo City, la prima ediție Untold Dubai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Timp de 4 zile, UNTOLD va transforma Expo City Dubai într-un paradis al diversității muzicale și culturale. UNTOLD, un festival recunoscut la nivel mondial pentru show-urile uluitoare și producțiile vizuale impresionante, își va face debutul în Orientul Mijlociu, în Expo City Dubai, între 15-18 februarie 2024. Pregătește-te să descoperi un tărâm magic, de peste 170.000 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare