Urs, râs și cerb, lovite mortal pe drumuri în apropiere de județul Alba, în ultima lună. Organizație: „Este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu”
Urs, râs și cerb, lovite mortal pe drumuri în apropiere de județul Alba, în ultima lună. Organizație: „Este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu”
Tot mai multe animale sălbatice sunt victime ale accidentelor pe drumurile din România. Doar în ultima săptămână două sălbăticiuni au ajuns sub roțile mașinilor.
Citește și: Cerb lovit mortal de un TIR pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Două autovehicule au suferit avarii
Vineri, 6 octombrie, un cerb a fost lovit de un autotren şi un autoturism, pe A1, pe sensul Sibiu – Sebeş. În ultima zi a lunii septembrie, un râs a fost lovit mortal de o mașină pe o șosea de lângă Cluj. Din păcate accidente se vor mai întâmpla și uneori chiar speciile strict protejate cad victime. Acum doua săptămâni un urs a fost accidentat mortal pe autostradă, lângă Turda.
Ce putem face într-o asemenea situație?
”În cazul râsului, pisicii sălbatice, al lupului este necesar sa fie anunțată Garda de Mediu. Așadar, o pisica tigrată poate sa aparțină speciei sălbatice, să nu trecem indiferenți! Mare grijă cu prietenii noștri domestici, rudele acestor specii, pe care din indolența, nepăsare și lipsă de educație, adesea le găsim pe străzile și șoselele patriei, hoinare, mutilate sau chiar pe ultimul drum.
Fenomenul câinilor hoinari nu este o noutate, dar încă unii dintre noi suntem sceptici când vine vorba despre plângeri la poliție împotriva celor iresponsabili.
Reamintim ca legile de protecția animalelor și in special legea 205/2004 interzic ca animalul deținut să părăsească proprietatea personală, neînsoțit în lesă, iar această lege prevede inclusiv pedepse cu închisoarea.
In imagini se văd și un pui de pisică sălbatică și una domestică, atacată de câini, la marginea pădurii. Aceste lucruri se vor întâmpla cât timp preferăm sa închidem ochii și să luam apărarea sătenilor și proprietarilor, de care ne este mai milă decât de aceste victime. Victime ale indiferenței noastre, a tuturor”, au anunțat reprezentanții Organizației de Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan