Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

URMĂRIRE cu poliția și jandarmeria pe străzile din Alba Iulia: Cum a vrut un șofer beat să păcălească oamenii legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

URMĂRIRE cu poliția și jandarmeria pe străzile din Alba Iulia: Cum a vrut un șofer beat să păcălească oamenii legii

Doi bărbați din Alba au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de un ani si 2 luni, cu suspendare, unul pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice iar celălalt pentru favorizarea făptuitorului.

Decizia fost pronunțată pe data de 13 aprilie, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul just.ro

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În fapt, în data de 22.04.2022, în jurul orei 07:30, patrula de siguranță publică din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona unui magazin de pe bld. Transilvaniei, l-a observat pe inculpat care manifesta un comportament specific persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și stătea la volanul autoturismului.

La câteva momente ulterioare, patrula de jandarmerie l-a observat pe inculpat punând în mișcare autoturismul, pornind în spatele acestuia, alertând în același timp patrula de poliție rutieră, care în acel moment se afla în zona Ampoi 3.

În momentele ce au urmat, inculpatul a condus autoturismul pe bulevardul Revoluției 1989 și l-a oprit pentru câteva momente în zona magazinului Coramet, pentru a permite martorului să urce pe bancheta din spate, iar apoi și-a continuat deplasarea înspre bazinul Olimpic.

În tot acest interval de timp, organele de jandarmerie au păstrat contactul vizual cu autoturismul condus de către inculpat, dar și telefonic cu patrula de poliție rutieră, care între timp a pornit în întâmpinarea autoturismului condus de inculpat.

La o intersecție, echipajul de poliție rutieră s-a intersectat cu autoturismul condus de către inculpat(cei doi polițiști observându-l la volan pe bărbat) și, deși semnalele acustice și luminoase erau pornite, acesta nu a oprit, continuându-şi deplasarea.

Având în vedere acest aspect, organele de poliție au întors echipajul rutier și au pornit în urmărirea autoturismului condus de inculpat, care a oprit în parcarea amenajată pe partea dreaptă a sensului de mers spre zona Ampoi.

Imediat după oprire, inculpatul a făcut schimb de locuri cu celălalt bărbat din mașină, acesta din urmă trecând la volanul autoturismului, moment ce a fost surprins de bodycam-ul aflat pe uniforma organelor de poliție.

Întrucât persoana care a condus autoturismul – respectiv inculpatul emana halenă alcoolică, organele de poliție i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

În continuare, organele de poliție au procedat la conducerea inculpatului la Spital, loc în care, deși i s-a atras atenția asupra faptului că fapta sa constituie infracțiune, inculpatul a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cursul urmăririi penale, cei doi inculpați au uzat de dreptul de a nu formula declarații.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea