Rămâi conectat

Curier Județean

UPDATE/VIDEO: Grupare de traficanți de droguri destructurată în Alba – patru mandate de arestare pe 29 de zile

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma perchezițiilor și audierilor efectuate ieri seară de BCCO Alba Iulia și procurorii DIICOT Alba, 6 persoane, învinuite de constituire a unui grup infracţional, deţinere şi vânzare de droguri de risc fără drept şi introducerea în ţară de droguri de risc au fost reținute pentru 24 de ore.

Pe numele acestora dar și pentru alți doi învinuiți (unul aflat în Spania iar altul nefiind găsit în momentul descinderilor), s-a propus eliberarea de mandate de arestare pentru 29 de zile.

UPDATE: Magistrații de la Tribunalul Alba au admis propunerea procurorilor DIICOT pentru 4 dintre învinuiți, 3 dintre aceștia fiind deja reținuți aseară iar altul în lipsă. 

”Astăzi, 27.09.2012, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Ministerul  Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la inculpaţii A.M.C., C.G.I., R.M. iar cu privire la inculpatul T.R. a dispus în lipsă arestarea preventivă pentru 30 de zile începând cu data prinderii sale.

Cu privire la inculpaţii B.P., G.E.C., N.R.M. şi A.B.A. Tribunalul Alba a respins propunerea de arestare preventivă iar faţă de 3 dintre aceşti inculpaţi: B.P., G.E.C. şi,  respectiv, N.R.M. a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii:
– să se prezinte la organul de urmărire penală, sau după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;
– să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea şi anume Poliţia Municipiului Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi;
– să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura;
– să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme.

Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura obligării de a nu părăsi localitatea va fi înlocuită cu măsura  arestării preventive.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare şi comunicare cu inculpatul arestat în lipsă iar competenţa de soluţionare a recursului revine Curţii de Apel Alba Iulia”, se arată în comunicatul de presă emis de reprezentanții Tribunalului Alba.

Reamintim că în cauză BCCO Alba Iulia a efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza judetului Alba, la locuințele membrilor grupării, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ 600 grame hașiș și două arme de vanatoare, cu muniția aferentă.

În fapt, se reține că, în perioada ianuarie – septembrie 2012, membrii grupării au procurat din Spania și au introdus pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat, cantități însemnate de droguri de risc – hașiș. Drogurile de risc erau destinate comercializării către consumatori, la prețul de 60 de lei/gram, în cluburi de pe raza judeţului Alba”, precizează procurorii DIICOT Alba.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Alba Iulia. Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de catre S.O.S. Alba Iulia.

Cele 6 persoane au fost prezentate astăzi Tribunalului Alba. Revenim cu amănunte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea