Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE/Tragedie într-o familie din Alba Iulia: O fetiță de 7 ani a murit aseară, la UPU Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Un echipaj SMURD al ISU Alba a intervenit ieri seară în Alba Iulia, într-un caz medical, la solicitarea părinților unei fetițe de 7 ani, aflată în stop cardio-respirator.

Potrivit reprezentantului ISU copilul a fost transportat de urgență la UPU Alba iar pe drum și la spital s-au efectuat manevrele de resuscitare care din nefericire n-au dat niciun rezultat.

Deși s-a presupus că ar fi o legătură între moartea copilului și un mic accident pe care acesta l-a avut saptămâna trecută la locul de joacă din centrul comercial Alba Mall, datele medicale nu duc la o asemenea concluzie. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba spun că fetița s-ar fi ciocnit în timpul jocului de un alt copil iar ulterior, după aproximativ 3 ore, a leșinat. Părinții au prezentat-o la medic după 16 ore de la incident și a fost internată pentru investigații. Se pare că fetița nu era înregistrată cu probleme cardiace, boala fiind depistată la necropsie și că în urmă cu o lună a mai avut un episod de pierdere a cunoștinței.

Investigațiile efectuate de medici nu au relevat niciun risc medical imediat iar fetița a fost externată la rugămintea tatălui. Diagnosticul de deces este embolie pulmonară.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba la această instituție nu s-a înregistrat nicio plângere și până în acest moment nu exista date oficiale că ar fi vorba despre o moarte suspectă.

,

UPDATE: Dr. Cristina Galoș, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică  a făcut următoarele precizări:

În cursul zilei de joi, 11.10.2012 părinții susțin că fetița s-a jucat pe un tobogan în cadrul unui magazin de tip MALL și se pare, din afirmațiile părinților, că aceasta ar fi fost împinsă din spate la momentul coborârii, și s-a speriat. După acest incident prezintă la domiciliu o vărsătură, aceași stare anxioasă, motiv pentru care se prezintă la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean de Urgență Alba și este internată în cursul zilei de vineri în secția de pediatrie. Aici este investigată clinic, paraclinic și imagistic fără să se deceleze nimic suspect. Este ținută sub observație timp de 4 zile, timp în care nu prezintă alte acuze și este externată la cererea părinților în cursul zilei de ieri 15.10.2012. După o scurtă perioadă de timp de la externare, în aceeași zi, starea se alterează rapid și este adusă la serviciul de urgență al Spitalului Județean de Urgență Alba în stop cardio-respirator. În cursul zilei de astăzi, 16.10.2012 s-a procedat efectuarea autopsiei unde se constată că decesul s-a datorat unei insuficiențe cardio-respiratorii acute datorită trombozei de arteră pulmonară la bolnavă cu endocardită verucoasă preexistentă. În continuare, s-a procedat la extinderea examinărilor, a celor histo-patologice a căror rezultat va aduce alte amănunte referitoare la cauza decesului”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea