Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE. VIDEO: Turism de POVESTE la Arieșeni. Doi tineri au fost bătuți pentru că au ajuns cu ATV-urile pe un teren al VICEPRIMARULUI, chiar în PRIMA ZI DE CRĂCIUN

Publicat

în

VIDEO: UPDATE. Turism de POVESTE la Arieșeni. Doi tineri susțin că au fost bătuți pentru că au ajuns cu ATV-urile pe un teren al VICEPRIMARULUI, chiar în PRIMA ZI DE CRĂCIUN

UPDATE. În urma interesului manifestat, cu privire la incidentul produs miercuri seara, în comuna Arieșeni, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia vă comunică următoarele:

Doi pacienți, în vârstă de 31, respectiv 20 de ani, care au acuzat agresiuni fizice asupra lor, au fost aduși cu Ambulanța de la Spitalul Orășenesc Câmpeni la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Aceștia nu au suferit leziuni profunde, însă au prezentat contuzii la coloana cervicală, genunchi, șold sau coapsă. Ei au primit îngrijiri medicale, s-au efectuat investigații cu ajutorul computerului tomograf și au rămas sub supraveghere câteva ore, fără a necesita internare în spital.

Electrica Furnizare Discount

Primul, în vârstă de 31 de ani, a fost adus la spital la ora 22.00 și a părăsit UPU Alba Iulia în jurul orei 2.30, în vreme ce al doilea, în vârstă de 20 de ani, a ajuns la ora 2.08 și a părăsit unitatea medicală în jurul orei 5.30.

În mod normal, când spunem Crăciun, ar trebui să ne raportăm la pace, iubire, armonie. Uneori însă, din varii motive, spiritul acestei frumoase sărbători este pur și simplu umbrit de către comportamentul efectiv tribalic al unor persoane.

La fel cum este și cazul viceprimarului comunei Arieșeni, care ar fi bătut și amenințat cu moartea doi tineri, fix în prima zi de Crăciun, după ce aceștia ar fi ajuns pe terenul edilului.

Doi tineri și iubitele lor, care se plimbau cu ATV-ul susţin că au fost atacaţi cu bâte de viceprimar, fratele lui şi alţi indivizi, în prima zi de Crăciun, la Arieşeni.

Tinerii atacați au filmat grozăvia şi susţin că s-a ajuns pănă la leşin, la ameninţări cu moartea, dar şi că le-ar fi fost sechestrate iubitele.

Emi Pustea, unul dintre tinerii atacaţi, a publicat pe Instagram mai multe filmări din timpul scandalului şi a povestit filmul agresiunii.

„Eu cu fratele meu am închiriat nişte ATV-uri. Eram eu cu iubita mea şi el cu iubita lui. Am încălcat o aşa-zisă proprietate privată, care nu era semnalată în niciun fel. Pe unde am intrat noi, ne-a blocat un jeep, ca să nu mai putem ieşi. Din el a coborât un om, a luat de jos un par şi a început să ne ameninţe. Fratele meu a încercat să explice că nu am ştiut şi că ne pare rău, dar când să plecăm nea spus că noi nu plecăm nicăieri, agresând iubitele noastre. Dânsul este fratele viceprimarului din Arieşeni. (…).Nu vorbim aici despre oameni, vorbim despre viceprimarul Arieşeniului, cel ce stă în mașină și îmi calcă telefonul atunci când coboară să îl lovească pe fratele meu, după ce fratele lui mi-a dat în cap pentru ca am avut tupeul de a scoate telefonul și filma cum dânsul sparge ATV-urile. Blonduţul din imagine este una din încă 5 persoane apărute în, altercație fiind la fel de revoltat și pregătit să atace”, mărturisteşte tânărul.

Băiatul susţine că s-a ajuns, inclusiv, la sechestrare şi ameninţare cu moartea.

https://www.instagram.com/p/B6gclqepHYt/?igshid=kp0tfr1ypwzk&fbclid=IwAR3nN5qbtNn_5euqyUCduyVOhU-t8cI85Hl6AEQsFh-7EnBu0ET1cwzOA74

„Ţin să menționez atât sechestrare, amenințare cu moartea, lovituri multiple la cap având scris pe foaie, eu personal, (fractură parietală în urma atacului) tentativă de omor (6-7 oameni năvală peste fratele meu, lovindu-l puternic în zona capului, cervical + tâmple, (desigur viceprimarul nu lispsea cu picioarele și pumnii) și cel mai important, tentativă de viol, pentru că alt motiv de a leșina iubiții unor fete și a începe să le tragi de geci, spunându-le că nu pleacă nicăieri și amenințându-le cu moartea nu văd logic, te poți crede cine vrei dar nu uita că ești un om!”, a mai povestit Emi Pustea pe Instagram.

Surse: Observator.tv

Publicitate

Ştirea zilei

Vecinii care iau scrisorile altora riscă pedeapsa cu închisoarea: Ce spune legea despre violarea corespondenței

Publicat

în

Vecinii care iau scrisorile altora riscă pedeapsa cu închisoarea: Ce spune legea despre violarea corespondenței

Probabil că nu doar o singură dată ați așteptat o scrisoare ori o revistă care nu a ajuns în poștă, dând vina pe serviciile poștale, însă de vină era un vecin curios care nu cunoaște limitele legii, scrie dcbusiness.ro

Citește și: Când va începe Rabla pentru electrocasnice 2022 și Casa Verde Fotovoltaice. Calendarul Programelor Rabla 2022

În Codul penal există reglementări legislative care prevăd pedepse chiar și cu închisoarea pentru cei care îndrăznesc să deschidă scrisorile altor persoane. Legea prevede pedepse de până la un an pentru acești indivizi.

Electrica Furnizare Discount

Așadar, violarea corespondenței este considerată infracțiune de către Codul penal.

Citește și: Când începe programul RABLA CLASIC și RABLA PLUS 2022 auto. Care sunt NOUTĂȚILE?

Mai exact, în actul normativ scrie că „deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reținerea, fără drept, a unei corespondențe adresate altuia, precum și divulgarea fără drept a conținutului unei asemenea corespondențe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greșeală, se pedepsesc”.

În funcție de situație, violarea secretului corespondenței se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă penală.

Oricum ar fi, cei care săvârșesc această faptă se aleg cu dosar penal.

Art. 302 din Codul penal spune că: ”Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Dotări pentru unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din Aiud: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări pentru unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice din Aiud: Licitația, lansată în SEAP

Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de dotări pentru obiectivul de investiții: „Unitatea de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice și cantină socială în cadrul proiectului respect pentru bunicii comunității Aiudene”.

Valoarea totală estimată este de 300.214,78 de lei, fără TVA.

Prin proiect se dorește să se dezvolte un proiect de reabilitare, modernizare, renovare și dotare a sediului Asociației de ajutor Maltez în România din localiatea Aiud, județul Albă pentru satisfacerea cerințelor specifice de păstrare și conservare a clădirii și a comuniatii locale susținute
de asociația.

Electrica Furnizare Discount

Având în vedere destinația construcției, obiectivul a fost regândit în așa fel încât să asigure un maxim de eficientă și o maximă funcționalitate pentru activitățile desfășurate și pentru noile activități, cantină socială și unitatea de ingrijre la domiciliu a persoanelor vârstnice. Lucrările propuse în cadul acestui proiect sunt lucrări de reabilitare, conservare și schimbare parțială a funcțiunilor sediului Asociației din localitatea Aiud, stradă Ioan Creangă nr., jud. Albă.

Pentru că construcția să funcționeze că cantină socială și unitatea de ingrijre la domiciliu a persoanelor vârstnice este necesar achiziționarea dotărilor prevăzute în acest caiet de sarcini.

Echipamente profesionale pentru dotare bucătărie

Denumire produs Cantitate
Masina de spalat rufe cu uscator 1
Masa frigorifica refrigerare 3 usi 1
Sistem anti insecte pt suprafete de pana la 80 mp 1
Sterilizator cu raze uv, capacitate 10 cutite 1
Sterilizator de oua 1
Masa frigorifica refrigerare 4 usi 1
Masina taiat verdeata+5 discuri:e2,e10,d10,h10,z4 1
Marmita incalzire indirecta cu autoclava 1
Masina de gatit 4 focuri max power 1
Tigaie basculanta motorizata 1
Selfcooking center model 2017 10 tavi gn 1/1 1
Kit de conectare 1
Suport cu glisiere cu toate laturile deschise 1
Hota de perete 1200 mm, super xtractor 1
Variator de viteza electronic 1
Hota de perete 2200 mm, super xtractor 1
Variator de viteza electronic 1
Masina de spalat vase 1
Dedurizator manual 12 l 1
Mixer de mana cu brat si tel 1

Mobilier pentru bucătărie

Denumire produs Cantitate
Spalator Inox 1900 Mm 2 Cuve, 2 Picuratoare 1
Baterie profesionala pentru spalator 1
Spalator Inox 700 Mm 1 Cuva 1

 

Baterie profesionala pentru spalator 1
Dulap suspendat cu 2 usi glisante 2000 mm 2
Blat taiere polietilena rosu 1
Blat taiere polietilena rosu 1
Spalator de perete cu actionare la genunchi 400 mm 1
Masa tip dulap 1400 mm 1
Masa de lucru inox 700 mm cu polita 1
Masa tip dulap 2000 mm 1
Spalator inox 1000 mm 1 cuva mare 1
Baterie profesionala cu dus pentru spalator 1
Raft cu polite inox 900 mm 2
Masa de lucru inox 800 mm cu polita 1
Spalator inox 1400 mm 1 cuva stanga, pic suspendat 1
Baterie profesionala cu dus pentru spalator 1
Pubela inox cu capac, capacitate 95 l 1
Pubela cu pedala si roti 1
Blat taiere polietilena verde 1

Mobilier

Denumire produs Cantitate
Mobilier la comanda – Vestiare 1
Set raft depozitare 1
Mobilier la comanda – Sala de mese 1
Set dulap depozitare – Depozit si arhiva 1
Mobilier la comanda – Sala de informare si consiliere 1
Mobilier la comanda – Birou pentru personal si angajati 1
Mobilier la comanda – oficiu 1

Echipamente IT

Denumire produs Cantitate
Sistem Desktop PC 4
Laptop 2
Multifunctional laser 1
Multifunctional laser color 1
Videoproiector 1
Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Vulpe șireată, ședință foto în Munții Șureanu, la barajul Oașa: Cumătra vrea să devină influencer

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Vulpe șireată, ședință foto în Munții Șureanu, la barajul Oașa: Cumătra vrea să devină influencer

Animalele sălbatice se tem tot mai puțin de apropierea oamenilor, vulpile mai ales fiind surprinse chiar și în interiorul marilor orașe.

Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției câteva fotografii inedite cu o vulpe care a ieșit în calea sa și parcă poza pentru coperta unei reviste, în zona barajului de la Oașa.

Electrica Furnizare Discount

Vulpea poate fi întâlnită începând cu malul marii și până în golurile alpine, în păduri, tufișuri, stufârișuri sau în camp deschis.

Deși preferă locurile sălbatice, bogate în vegetație și unde oamenii ajung cu dificultate, în ultima perioadă s-a constatat o creștere semnificativă a populațiilor de vulpi în zonele suburbane.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare