UPDATE/ VIDEO: Pagube de 10.000 de lei în urma unui incendiuizbucnit la o șură în localitatea Ohaba. Cauza probabilă, un coș de fum neprotejat

Garda de pompieri din Blaj a intervenit, vineri seara, în jurul orei 22.25, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o șură, în localitatea Ohaba.

ELIT

Potrivit ISU Alba, s-a acționat cu 2 autospeciale și 6 subofițeri.

După stingerea incendiului în totalitate se vor efectua cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauza și pentru a se evalua pagubele.

UPDATE: Garda de intervenție Blaj a intervenit vineri seara, pe str. Viilor din localitatea Ohaba, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietatea lui O.F. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ohaba.

Ca urmare a acestui incendiu, a ars anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 40 mp. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 10.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat față de materialele combustibile din jur.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • Verificarea, repararea, izolarea termică și curațarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Coșurile de fum trebuie curațate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planseului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...