UPDATE| Urmările puternicului SCANDAL de pe strada Barbu Lăutaru, din Blaj: Cei 7 reținuți vor fi cercetați sub CONTROL JUDICIAR

Reprezentanții IPJ Alba au informat că, în după-amiaza zilei de ieri, 1 Mai, un scandal puternic a avut loc pe strada Barbu Lăutaru, din municipiul Blaj.

UPDATE: Polițiștii din Blaj au reținut 5 bărbați și o femeie, care ar fi fost implicate în scandal imens, de pe strada Barbu Lăutaru, dar și un bărbat pentru instigare publică la violență, pe Facebook. IPJ Alba a transmis că toți cei 7 retinuti de la Blaj vor fi cercetați sub control judiciar.

ELIT

Au fost aplicate și 16 amenzi, din care 10 pentru nerespectarea ordonanțelor militare. O altă persoană a fost reținută, pentru instigare publică, după ce a postat, pe o rețea de socializare, comentarii prin care încuraja la agresarea forțelor de ordine.

La data de 1 mai 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani (5 bărbați și o femeie), din Blaj, care sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 1 mai 2020, în jurul orei 15,30, pe fondul consumului de alcool și al unor divergențe care au avut loc, pe strada Barbu Lăutaru, între două femei, la intervenția echipajelor de poliție și jandarmerie au avut un comportament recalcitrant și au tulburat liniștea publică.

În contextul incidentului, mai multe persoane din cartier au ieșit în stradă, fiind nevoie de suplimentarea forțelor de ordine publică, pentru restabilirea liniștii. La sediul poliției au fost conduse 15 persoane.

În cursul zilei de azi, 2 mai, cele 6 persoane reținute vor fi prezentate în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare și 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Tot în cursul zilei de ieri, 1 mai, polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că un bărbat de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenției forțelor de ordine pentru restabilirea liniștii pe strada Barbu Lăutaru, ar fi postat, pe o rețea de socializare, comentarii prin care instiga cetățenii să săvârșească fapte de violență.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, iar polițiștii l-au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 2 mai, să-l prezinte în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale, au transmis reprezentanții IPJ.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...