Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE| SCANDAL la Abrud: Bărbat de 34 de ani, reținut după ce ar fi înjunghiat doi tineri, cu un briceag

Publicat

în

SCANDAL la Abrud: Bărbat reținut după ce ar fi pătruns într-un apartament și ar fi agresat două cunoștințe

Un scandal a avut loc în noaptea de 11 spre 12 iunie, la Abrud, unde un bărbat a pătruns în interiorul unui apartament și a agresat două cunoștințe.

Din primele informații este vorba despre un bărbat care, pe fondul consumului de alcool, a intrat în apartamentul a două cunoștințe.

Bărbatul a reținut și prezentat în fața magistraților pentru lovire și alte violențe și tentativă de furt.

Electrica Furnizare Discount

UPDATE IPJ Alba:

Polițiștii din Abrud au reținut un tânăr care și-ar fi agresat doi cunoscuți, iar unuia dintre ei i-ar fi furat telefonul. Va fi cercetat, în stare de arest preventiv, pentru lovire sau alte violențe și furt.

La data de 12 iunie 2021, în jurul orei 06,00, în urma unui apel prin 112, polițiștii din Abrud au intervenit la o locuință din oraș, unde un tânăr a reclamat că ar fi fost agresat de un cunoscut.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, în noaptea de 11/12 iunie 2021, 4 tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, toți din Abrud, ar fi consumat, împreună, băuturi alcoolice, în locuința unuia dintre ei.

La un moment dat, unul dintre tineri, în vârstă de 34 de ani, a devenit agresiv și, folosindu-se de un briceag, l-ar fi lovit pe tânărul de 21 de ani, în zona pieptului, iar pe cel de 33 de ani, în zona unui picior.

Ulterior, agresorul ar fi sustras și un telefon mobil, aparținând gazdei, după care ar fi părăsit locuința.

Polițiștii din Abrud, cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au percheziționat locuința agresorului, ocazie cu care au găsit briceagul folosit la săvârșirea faptelor cu violență precum și telefonul mobil sustras.

Față de tânărul de 34 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt, iar în cursul zilei de ieri, 13 iunie, l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

Ulterior, a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpeni, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a FUGIT de la locul faptei

Publicat

în

FOTO| Accident rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a părăsit locul faptei

Un accident rutier a avut loc în cursul serii de miercuri, 4 august, la Aiud.

Potrivit martorilor, șoferul răspunzător pentru producerea accidentului a părăsit locul faptei.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și din imagini, incidentul s-a soldat cu victime, fiind prezenta și o ambulanță SAJ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

Publicat

în

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

De la sfârșitul lunii septembrie, anumite telefoane mobile inteligente nu vor mai beneficia de serviciile Google. Accesul utilizatorilor de dispozitive Android care folosesc versiunea 2.3.7 – Gingerbread – și versiunile anterioare va fi blocat.

Măsura, care intră în vigoare din 27 septembrie, este concepută pentru a „proteja siguranța utilizatorilor”, spun reprezentanții gigantului IT.

Electrica Furnizare Discount

Cei care vor încerca să acceseze aplicațiile Google după acea dată vor primi un mesaj de eroare. Printre cele mai utilizate aplicații sunt: YouTube, Maps, Gmail, dar și Drive.

Problema va apărea pentru cei care vor încerca să acceseze aplicațiile cu un nume de utilizator și parolă personală, în timp ce cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăți majore.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces. Se pare că limitarea accesului ține de imposibilitatea actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăți.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

Publicat

în

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Mesentea, primăria Galda de Jos a decis modernizarea unor drumuri și străzi, în cadrul proiectului „Modernizare drumuri și străzi de interes local în localitatea Mesentea, comuna Galda de Jos, județul Alba”.

Traseele studiate au legătură directa la drumul judeţean DJ107K, acesta facand legătură cu DJ107H si mai departe cu DN1.

Electrica Furnizare Discount

Traseele propuse spre modernizare sunt străzi in localitatea Galda de Jos cu limite de proprietate foarte bine conturate.

Prin tema de proiectare se cere elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor cu o lungime totala de 601.00m.

îmbrăcămintea rutieră şi traseul străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă a străzilor considerate pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori.

Străzile analizate se încadrează în categoria de importanţă C (normală) şi în clasa de importanţă III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii.

Principala problema este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului si scurgerea necontrolata a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzatoare a şanţurilor, podeţelor si emisarilor).

În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare, străzile supuse modernizări din localitatea Mesentea, sunt in proprietatea publica si in administrarea comunei Galda de Jos, calitate in care acesteia ii revine obligaţia de a menţine aceste străzi in starea tehnica corespunzătoare desfăşurării traficului in condiţii de siguranţa.

Nr.crt./ Strada Lungime (m)/ Lăţime carosabil (m)
1 Strada IA 196,5 3,5
2 Strada 1B 142,5 3
3 Strada 2 177 3
4 Strada 3 85 4
Total traseu 601

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare