UPDATE: Pagube de 15.000 de lei în urma unui incendiu la o cabană din comuna Horea în care se aflau 15 persoane. Cauza probabilă, un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect

Un incendiu la o cabană din satul Baba, comuna Horea, a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, pompierii fiind chemați să intervină.

Potrivit ISU Alba, stația Câmpeni a intervenit cu trei autospeciale și o autospecială SMURD pentru stingerea flăcărilor.

ELIT

Cabana în care a izbucnit incendiul se află în satul Baba din comuna Horea.

Nu au fost înregistrate victime.

Din cabană s-au autoevacuat 15 persoane.

UPDATE: Stația de pompieri Câmpeni a intervenit duminică noaptea, pe str. Principală din localitatea Baba, comuna Horea, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui M.B.A. Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Horea.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars anexa gospodărească confecționată din lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafață de 12 mp, acoperișul casei de locuit confecționat din tablă pe o suprafață de circa 12 mp, izolația casei de locuit pe aproximativ 15 mp, instalația electrică, circa 400 kg de cereale și un porc. S-au autoevacuat nouă persoane care se aflau în casă în momentul izbucnirii incendiului și s-au evacuat trei porci. În urma intervenţiei, s-au salvat şi protejat, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...