Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE| MONSTRUL din Blaj: O fetiță de doar 9 ani a fost abuzată sexual de un tânăr. Șeful centrului de plasament: „Atingeri nevinovate”. Poliția Municipiului Blaj s-a sesizat din oficiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MONSTRUL din Blaj: O fetiță de doar 9 ani a fost abuzată sexual de un tânăr. Șeful centrului de plasament: „Atingeri nevinovate”. Poliția Municipiului Blaj s-a sesizat din oficiu

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, semnalează că o fetiţă de 9 ani de la un centru de plasament din Blaj e abuzată sexual de un băiat de 18 ani şi acuză că deşi psihologul şcolii a sesizat Directia Generală pentru Protecţia Copilului, nu a existat niciun rezultat. De asemenea, el susţine că şeful centrului ar fi spus că sunt ”atingeri nevinovate”

”Abuzurile sexuale sunt considerate atingeri nevinovate. Aşa justifică, şeful unui centru de plasament din Jud. Alba, comportamentul unui tânăr de 18 ani împotriva unei fetiţe de 9 ani. În urma întâlnirii cu psihologul şcolii, aceasta a sesizat DGASPC Alba însă fără rezultat. Şeful de centru de la Centrul de plasament din Blaj nu s-a lăsat prea impresionat de gestul cadrului didactic şi fata continuă să vină la şcoală din ce în ce mai traumatizată.

Ieri a venit vânătă la ochi. Azi, oare cum va veni la şcoala?”, a scris pe Facebook Vişinel Bălan.
În calitate de presedinte la Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi, anunţă că va sesiza instituţiile de control pentru a interveni în acest caz.”Refuz să cred că o să mai avem încă un copil pierdut în sistem. O rog pe doamna ministru Gabriela Firea să mă ajute în această speţă. Avem datoria morală să protejăm pe cei vulnerabili, fără apărare. Doamna Florica Chereches, presedinte al ANDPDCA, vă rog să verificaţi când s-a efectuat un control la DGASPC Alba”, îşi încheie el postarea.

UPDATE: Poliția Municipiului Blaj s-a sesizat din oficiu și efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea