UPDATE FOTO| Suspiciune de PESTĂ PORCINĂ într-o comună din județul Alba: O echipă a DSVSA ALBA este la fața locului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Autoritățile din județul Alba sunt în alertă după ce, doi porci sacrificați de un locuitor al satului Goiești, comuna Vidra, nu departe de centru, au fost depistați suspecți de pestă porcină la analiza cărnii.

”Da, într-adevăr, este vorba de o suspiciune de Pestă Porcină Africană în comuna Vidra din județul Alba. O echipă a DSVSA Alba, formată din mai mulți medici veterinari, se află la fața locului. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, iar probele sunt analizate în laboratorul nostru. Rezultatul testului de identificare a genomului virusului PPA vi-l putem comunica, cel mai probabil, în cursul zilei de mâine”, a spus, contactat de ziarulunirea.ro, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, Dragoș Suciu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Suspiciunea de pestă porcină a apărut după ce o persoană din satul Goiești, comuna Vidra a tăiat un porc și a dus carnea la analiză la Câmpeni, iar ulterior la Alba Iulia

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Persoana respectivă avea în gospodărie 2 porci

Autoritățile au intrat imediat în alertă, o echipă a DSVA Alba s-a deplasat la fața locului, la primăria Vidra având loc o ședință la care au participat primarul, viceprimarul, medicii veterinari, președintele asociației de animale, precum și alte persoane

După terminarea ședinței medicii veterinari de la DSVA s-au deplasat la gospodăria persoanei unde a apărut suspiciunea de pestă porcină africană.

Din informațiile obținute de ziarul Unirea una dintre primele măsuri care vor fi luate vizează luarea de mostre și efectuarea de analize de la porci situați pe o raza de 1 km de gospodăria presupusă ca focar

Mâine laboratorul DSVA va confirma sau infirma dacă a fost un caz de pesta porcină.

Județul Alba este practic aproape înconjurat de pesta porcină, in Bihor, Hunedoara și Sibiu fiind deja confirmate existența mai multor focare de pestă porcină.

UPDATE: Animalul descoperit cu pesta porcină a fost îngropat, iar lumea panicată de gândul ca și-ar putea pierde animalele a început să-și sacrifice porcii in ogradă, satul răsunând de tipetele acestora.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

apoliticul 31 octombrie 2019 at 5:40

Se apropie craciunul si supermarcheturile nu prea vind carne de porc.Uite cum le sare in ajutor asazisa pesta.

Comentariile sunt oprite